Αναρτήσεις ανά χώρα

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Η Κούβα καταγγέλει τις προσπάθειες της άκρας δεξιάς να αποσταθεροποιήσει τη Βενεζουέλα

Πηγή:  venezuela-news.com

Ο πρόεδρος της Κούβας Mιγκέλ Ντίας-Κανέλ κατήγγειλε τις προσπάθειες της βενεζουελάνικης άκρας δεξιάς να αποσταθεροποιήσει τη Βενεζουέλα.

Η Κούβα κατήγγειλε τις μόνιμες προσπάθειες δημιουργίας βίας στη Βενεζουέλα από φορείς και τμήματα της ακροδεξιάς. Επιπλέον, πράξεις παρέμβασης ξένων δυνάμεων στις εσωτερικές της υποθέσεις, οι οποίες, ωστόσο, δεν καταφέρνουν να νικήσουν τη Μπολιβαριανή Επανάσταση, δήλωσε ο πρόεδρος.

"Ως απόδειξη αυτής της δύναμης, προβλέπουμε μια νίκη του Νικολάς Μαδούρο στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές", δήλωσε ο επικεφαλής του κουβανικού κράτους.

 ✍️| "La Revolución está siendo duramente desafiada a revolucionarse y lo está haciendo. Lo estamos haciendo juntos, en equipo, porque no es posible otra fórmula".


 Ο Ντίας-Κανέλ συμμετείχε στο κλείσιμο της τρίτης τακτικής περιόδου των συνόδων της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας στο 10ο νομοθετικό της σώμα, που έλαβε χώρα  στο Μέγαρο της Συνέλευσης στις 19 Ιουλίου 2024.

Επαναβεβαίωσε τη βούληση της Κούβας να αναπτύξει και να υπερασπιστεί την κυριαρχία της και το κοινωνικό της σχέδιο εν μέσω της τρέχουσας περίπλοκης οικονομικής κατάστασης, που επιδεινώνεται από τον αποκλεισμό των ΗΠΑ.

Διαβεβαίωσε ότι η χώρα υπολογίζει στην ενότητα ως θεμελιώδη δύναμη για να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες.

Επαγρύπνηση μπροστά στην πόλωση

Στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, η πολιτική πόλωση και η διαίρεση των κοινωνιών έχουν αυξηθεί, ενώ η αλληλεγγύη είναι αυτή που θα έπρεπε να πολλαπλασιαστεί μπροστά στην αυξανόμενη ανισότητα, δήλωσε ο πρόεδρος.

Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται και τονώνει την πόλωση που προκαλείται από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων οικονομικών μοντέλων και την ηχηρή κοινωνική αποτυχία τους, προειδοποίησε ο Ντίας-Κανέλ.

Μέσω της χειραγώγησης και της εξαπάτησης, καταφέρνει να αναρριχηθεί σε κυβερνητικές θέσεις και να εφαρμόσει πολιτικές που αποσκοπούν στην καταστροφή των κοινωνικών προόδων που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια δεκαετιών λαϊκών αγώνων, είπε.

"Από την Κούβα συνεχίζουμε να προωθούμε την αλληλεγγύη και τη συνεργασία στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική".

"Υπερασπιζόμαστε την αυστηρή τήρηση της αρχής της μη παρέμβασης, άμεσα ή έμμεσα, στις εσωτερικές υποθέσεις οποιουδήποτε άλλου κράτους, αλλά υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα προοδευτικές κυβερνήσεις που μπορούν να αντιστρέψουν αιώνες αδικίας στην περιοχή", δήλωσε. 

 

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram