Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Το Εκουαδόρ ανακαλύπτει απόθεμα 750 εκατ. βαρελιών πετρελαίου

Πηγή: Telesur

750 εκατομμύρια βαρέλια επιπλέον αποθέματος πετρελαίου ανακαλύφθηκαν στο Εκουαδόρ, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της χώρας, Χόρχε Γκλας, σύμφωνα με έκθεση της Δημόσιας Εταιρίας Πετρελαίου Petroamazonas.

Ο αντιπρόεδρος εξήγησε σε συνέντευξη τύπου ότι το νέο εύρημα έχει αυξήσει τις εκτιμήσεις για τα αποθέματα που βρέθηκαν στο «τετράγωνο 43» (ΙΤΤ) και πιστοποιήθηκαν από την αμερικανική εταιρία Ryder Scott.



Συγκεκριμένα, η νέα εκτίμηση αυξάνει το απόθεμα από 900 εκατ. σε 1.672 εκατ βαρέλια. Σε τρέχουσες τιμές αντιστοιχεί σε «19,5 δισ. δολάρια πλούτου για όλους τους πολίτες του Εκουαδόρ», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γκλας. Πρόσθεσε ακόμα ότι «η εθνική κληρονομία σε πετρελαϊκά αποθέματα φθάνει πλέον τα 4 δισ. βαρέλια». Το γεγονός αυτό επιτρέπει βελτιστοποίηση του κόστους παραγωγής και μια μεγάλη ευκαιρία για τις μελλοντικές γενιές.

«Πολύ καλά νέα: Το τετράγωνο 43 (ΙΤΤ) έχει τουλάχιστον 750 εκατ. επιπλέον βαρέλια αποθέματος, 82% πάνω από την αρχική εκτίμηση. Αυτό, σε σημερινές τιμές, αντιστοιχεί σε μια αξία περισσότερων από 26 δισ. δολαρίων και μια αύξηση της παραγωγής κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως το 2022”, έγραψε ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα στο λογαριασμό του στο Twitter.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ήταν «η καλύτερη απόφαση που μπορούσαμε να πάρουμε ήταν να αναπτύξουμε το τετράγωνο ΙΤΤ. Μόνο γι’ αυτό δικαιώνεται το διυλιστήριο του Ειρηνικού».