Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Παρουσίαση του νέου βιβλίου των Πέντε Κουβανών


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι φτωχοί είναι που υφίστανται την αγριότητα του συστήματος ‘δικαιοσύνης’ των ΗΠΑ» - Οι Πέντε Κουβανοί μιλούν για τη ζωή τους μέσα στην εργατική τάξη των ΗΠΑ την Παρασκευή 26 Μάη, 7μ.μ., στον Πολιτιστικό Χώρο «Φρανσίσκο Ντε Μιράντα», Χάριτος 6, στο Κολωνάκι. Θα χαιρετίσει η πρέσβειρα της Κούβας, Ζέλμις Μαρία Κορτίνα Ντομίνγκες.



Οι πέντε Κουβανοί επαναστάτες, οι οποίοι επί δεκαέξι χρόνια κρατούνταν στις φυλακές των ΗΠΑ λόγω της δράσης τους για την υπεράσπιση της Κούβας απέναντι στις τρομοκρατικές επιθέσεις από βορειοαμερικανικό έδαφος απελευθερώθηκαν τον Δεκέμβρη του 2014. Απελευθερώθηκαν χάρη στην αλύγιστη αξιοπρέπειά τους, την αντίσταση του κουβανικού λαού και σε ένα εντεινόμενο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης. Η συμπεριφορά τους ενσαρκώνει υποδειγματικά την επαναστατική φυσιογνωμία και τις αξίες της σοσιαλιστικής Κούβας.

Στο σημαντικό αυτό νέο βιβλίο, οι Πέντε (Χεράρδο Ερνάντες, Ραμόν Λαμπανίνο, Αντόνιο Γκερέρο, Φερνάντο Γκονζάλες και Ρενέ Γκονζάλες) περιγράφουν την αγριότητα του καπιταλιστικού συστήματος δικαιοσύνης των ΗΠΑ, μιλούν για την αλληλεγγύη που έδωσαν και πήραν από τα ταξικά τους αδέλφια στη φυλακή, αλλά και για τις σημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κούβα, απέναντι σε μια αυτοκρατορία που διατηρεί τον στόχο της παλινόρθωσης του καπιταλισμού στο νησί.