Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Διευρύνει τις επενδύσεις της Petrocaribe η Βενεζουέλα

Πηγή: Granma

Kαράκας – Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έκανε γνωστό ότι η Petrocaribe θα διευρύνει όλες τις επενδύσεις της για να ενισχύσει την οικονομία του Σαν Βισέντε και των Γραναδίνας.

Ο αρχηγός του βενεζολάνικου κράτους επεσήμανε ότι “η Petrocaribe θα διευρύνει όλες τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις της στο Σαν Βισέντε και Γραναδίνας για να συνεχίσει να ενισχύεται οικονομικά αυτή η αδερφή χώρα της Alba”.


Κατά τον ίδιο τρόπο, απεύθυνε κάλεσμα στον πρόεδρο των Πετρελαίων της Βενεζουέλας (Pdvsa) Eουλόχιο ντελ Πίνο, για να διευρύνει τις επενδύσεις τους στο Σαν Βισέντε και Γραναδίνας.

Από την άλλη πλευρά έκανε γνωστό ότι θα οικοδομήσουν 50 “petrocasas” (1) ως πιλοτικό σχέδιο για να περιλάβει αυτό το σύστημα στη γειτονική χώρα. “Πρέπει να αναζητήσουμε εκεί στην Καραϊβική, ένα δυνατό σημείο υποστήριξης για να εγκαταστήσουμε ένα εργοστάσιο “petrocasas” που θα επιφορτιστεί με όλη την περιοχή της ανατολικής Καραϊβικής”, σημείωσε.

Ανακοίνωσε επίσης τη δωρεά 7.500 τάμπλετ “Canaima” για να ενισχύσει τους μαθητές του Δημοτικού της γειτονικής χώρας, όπως ακριβώς θα διευκολύνει τη μετακίνηση βενεζολάνων φοιτητών στο Σαν Βισέντε και Γραναδίνας για να μάθουν αγγλικά. “Πολύ σύντομα θα αρχίσουν να πηγαίνουν φοιτητές της “Αποστολής Ribas, Sucre” για να ολοκληρώσουν τα μαθήματα αγγλικών εκεί”, τόνισε.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina, o βενεζολάνος πρόεδρος προσκάλεσε τους επιχειρηματίες της αδερφής χώρας, να πάρουν μέρος σε μια εμπορική έκθεση στην πόλη Πουέρτο λα Κρούζ (ανατολική Βενεζουέλα) για να εξετάσουν τις δυνατότητες συνεργασίας.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος τόνισε ότι, για να κατορθώσουμε την καθιέρωση της περιοχής της Καραϊβικής ως μια ισχυρή ζώνη ανάπτυξης είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τους εσωτερικούς δεσμούς και την πολιτική βούληση για να παραμείνουμε ενωμένοι.

(1) Petrocasas: Προκατασκευασμένα σπίτια με ανακυκλωμένα υλικά της πετρελαϊκής βιομηχανίας. Προορίζονται να στεγάσουν κατοίκους φτωχών απομακρυσμένων περιοχών καθώς και θύματα φυσικών καταστροφών.