Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση του Συμβουλίου του Κράτους για Εθνικό Πένθος για το θάνατο του Φιντέλ

Πηγή: Cubadebate.cu

Εξαιτίας του θανάτου του αρχηγού (Comandante en Jefe) της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο Ρους, το Συμβούλιο του Κράτους της Δημοκρατίας της Κούβας κηρύσσει 9 ημέρες Εθνικού Πένθους, από τις 6πμ της 26ης Νοεμβρίου μέχρι τις 12μμ της 4ης Δεκεμβρίου 2016.

Κατά τη διάρκεια ισχύος του Εθνικού Πένθους θα ανασταλούν οι δημόσιες εκδηλώσεις και θεάματα, θα αναρτηθεί η κουβανική σημαία μεσίστια στα δημόσια κτίρια και στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Το ραδιόφωνο και η τηλεόραση θα μεταδίδουν ενημερωτικά, πατριωτικά και ιστορικά προγράμματα.

 
Συμβούλιο του Κράτους της Δημοκρατίας της Κούβας

Δελτίο Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής

Η Οργανωτική Επιτροπή της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, το Κράτος και η Κυβέρνηση για τις μεταθανάτιες τιμές του κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο Ρους, ενημερώνει τον πληθυσμό ότι από τις 28 Νοεμβρίου, από τις 9πμ μέχρι τις 10μμ, στο Μνημείο «Χοσέ Μαρτί», ο πληθυσμός της πρωτεύουσας θα μπορεί να πάει να αποδώσει τον φόρο τιμής που αρμόζει στον ηγέτη του, που θα επεκταθεί έως τις 29 Νοεμβρίου μεταξύ 9 πμ και 12 μμ.

Στις 28 και 29 Νοεμβρίου, μεταξύ 9πμ και 10μμ, σε τόπους που θα ανακοινωθούν εγκαίρως σε κάθε περιοχή, συμπεριλαμβανόμενης της πρωτεύουσας, όλοι οι κουβανοί θα έχουμε τη δυνατότητα να αποτίσουμε φόρο τιμής και να υπογράψουμε τον επίσημο όρκο να εκπληρώσουμε την ιδέα της Επανάστασης, όπως εκφράστηκε από τον ιστορικό ηγέτη μας την Πρωτομαγιά του 2000, σαν έκφραση της θέλησης να δώσουμε συνέχεια στις ιδέες του και στον σοσιαλισμό μας.

Στις 29 Νοεμβρίου, στις 7μμ, θα πραγματοποιηθεί μαζική εκδήλωση στην Πλατεία της Επανάστασης «Χοσέ Μαρτί» στην πρωτεύουσα.

Την επόμενη ημέρα θα ξεκινήσει η μεταφορά της στάχτης του με δρομολόγιο που θα θυμίζει το Καραβάνι της Ελευθερίας τον Ιανουάριο του 1959, προς την επαρχία του Σαντιάγο της Κούβας, με κατάληξη στις 3 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ημέρα, στις 7μμ, θα πραγματοποιηθεί μαζική εκδήλωση στην Πλατεία «Αντόνιο Μασέο».

Η τελετή ενταφιασμού θα πραγματοποιηθεί στις 7πμ της 4ης Δεκεμβρίου στο κοιμητήριο «Σάντα Ιφιχένια».

Ανακοινώνεται επίσης στο λαό μας ότι η στρατιωτική παρέλαση και πορεία του ένοπλου λαού για την 60η επέτειο της αποβίβασης των ανταρτών του πλοιαρίου Γκράνμα, Ημέρα των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων, αναβάλλεται για τις 2 Ιανουαρίου 2017.

Η Οργανωτική Επιτροπή