Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

H Βολιβία ζητά σύγκληση UNASUR και CELAC για την υπεράσπιση της Βενεζουέλας



Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, τη Δευτέρα ζήτησε τη Δευτέρα έκτακτη συνεδρίαση της Ένωσης Νοτιοαμερικανικών Εθνών (UNASUR) και της Κοινότητας των Κρατών της Λατινικής Αμερικής (CELAC) για να υπερασπιστούν τη Βενεζουέλα από τις νέες επιθέσεις των ΗΠΑ.

“Ζήτησα από τον πρωθυπουργό μου (David Choquehuanca) να συμβουλευτεί την CELAC και την UNASUR για να κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά της επιθετικότητας του Ομπάμα” , δήλωσε ο αρχηγός του Βολιβιανού Κράτους μετά τις ανακοινώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ. 


Σε δηλώσεις του προς την  Ειδησεογραφικό Πρακτορείο  της χώρας (ABI).  Ο Μοράλες κάλεσε τις χώρες της περιοχής να ενωθούν  για την υπεράσπιση της Βενεζουέλας  απέναντι στις βορειοαμερικανικές αξιώσεις να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

“Ζήτησα να οργανώσουμε μία έκτακτη  σύνοδο της CELAC και της UNASUR  για να υπερασπιστεί όλη η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική τη Βενεζουέλα, η οποία είναι  μέρος μας”, δήλωσε ο αρχηγός του  Βολιβιανού Κράτους.

Καταδικάζουμε, αποκηρύσσουμε  και δεν ανεχόμαστε στον 21ο αιώνα αυτό το είδος της επέμβασης από τις ΗΠΑ” δήλωσε ο Πρόεδρος, ο οποίος θεωρεί ότι μετά τις δηλώσεις Oμπάμα υποκρύπτεται η απειλή της  “εισβολής στη  Βενεζουέλα”.

Σε αυτό το πνεύμα εξέφρασε “όλη μας την αλληλεγγύη και υποστήριξη στον Πρόεδρο Μαδούρο, στην κυβέρνηση της μπολιβαριανής επανάστασης και στον λαό της Βενεζουέλας”  χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις  Ομπάμα ως  μια “απειλή για την ειρήνη”, μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες πραξικοπήματος στην Βενεζουέλα.