Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ρενέ Γκονζάλες: “Η επίθεση ενάντια στην Βενεζουέλα είναι επίθεση ενάντια στην Λατινική Αμερική”

Πηγή: cubadebate.cu


Σχολιάζοντας το πρόσφατο εκτελεστικό διάταγμα των ΗΠΑ που χαρακτήρισε την Βενεζουέλα ως απειλή για την εθνική ασφάλεια, ο Ήρωας της Δημοκρατίας της Κούβας δήλωσε ότι μια επίθεση στην Βενεζουέλα σημαίνει επίθεση στην Λατινική Αμερική.

Στα πλαίσια μιας συναυλίας υποστήριξης στην Βενεζουέλα που πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα, ο Ρενέ Γκονζάλες, ο πρώτος από τους Πέντε  που βγήκε από την φυλακή, εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Βενεζουέλα δηλώνοντας ότι “ένα έγκλημα κατά της Βενεζουέλας, είναι ένα έγκλημα κατά της Λατινικής Αμερικής”. 


Μιλώντας στην ίδια συναυλία ο πρέσβης της Βενεζουέλας  στην Κούβα  Αλί Ροντρίγκες Αράκε, δήλωσε ότι η  Βενεζουέλα “δεν είναι μόνο στην μάχη της ενάντια στον ιμπεριαλισμό” και έχει την υποστήριξη του λαού της Κούβας, την υποστήριξη των λαών της Λατινικής Αμερικής και όλου του κόσμου.

Η Ουάσιγκτον  δημοσιοποίησε ένα εκτελεστικό διάταγμα  με το οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις κατά αρκετών αξιωματούχων Βενεζολάνων και  διακήρυξε την Βενεζουέλα σαν  μια «εξαιρετική  και ασυνήθιστη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ” , μια δήλωση που προκάλεσε  έντονες επικρίσεις στην διεθνή κοινότητα. 

Οι ηγέτες πολλών χωρών,  έχουν εκφράσει  την υποστήριξή τους στην Μπολιβαριανή  Δημοκρατία ,  καθώς επίσης και σε πολλές  χώρες της Λατινικής Αμερικής  όπως η Αργεντινή, , η Βολιβία, η Νικαράγουα, η Παραγουάη, την Ισπανία και η Κίνα, υπήρξαν πορείες  υποστήριξης  στην Βενεζουέλα.