Αναρτήσεις ανά χώρα

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Έπεσε στη μάχη ο Γιαχία Ιμπαήμ Σινουάρ ηγέτης της Χαμάς

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

Το παλαιστινιακό κίνημα αντίστασης Χαμάς επιβεβαίωσε την Πέμπτη τη δολοφονία του ηγέτη του  Γιαχία  Ιμπαήμ Σινουάρ από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής. O 62  ετών ηγέτης της Χαμάς [επεσε στη μάχη πολεμόντας τις κατοχικές δυνάμεις στη Ράφα.

Το Ισραήλ χαρακτήρισε τη δολοφονία ως «στρατιωτικό και ηθικό επίτευγμα του ισραηλινού στρατού», ενώ τη θέση αυτή υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν: «καλή μέρα για το Ισραήλ, για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για τον κόσμο», σε ένα πλαίσιο όπου οι σιωνιστικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει περισσότερους από 42.000 Παλαιστίνιους.

 


Εν τω μεταξύ, ο ανταποκριτής του teleSUR  Χίσαν Γουάνους  δήλωσε ότι «η παλαιστινιακή αντίσταση θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση του λαού της». Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια, είπε, ενώ η παλαιστινιακή αντίσταση δεν χάνει την ελπίδα για την απελευθέρωση του εδάφους της, ακόμη και αν οι ηγέτες της πέσουν.

Ο μάρτυρας  Γιαχία  Ιμπαήμ Σινουάρ , ένας Παλαιστίνιος που γεννήθηκε το 1962 στον καταυλισμό Χαν Γιούνις  , πρόσφυγας από την κατεχόμενη  Ασκελόν, ήταν ένας μεγάλος  στρατιωτικός με στρατηγικό μυαλό, ο οποίος όχι μόνο εστίασε τις ιδέες του σε στρατιωτικά θέματα, αλλά συνέβαλε και στην ίδρυση της Σχολής Τεχνών στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα Almayadeen, ο Γιαχία  Αλ Σινουάρ, ήταν «ο ιδρυτής της Majd, της υπηρεσίας ασφαλείας της Χαμάς. Είναι αυτός που δημιούργησε τον μηχανισμό που εγγυάται τη συνέχιση του ισλαμικού κινήματος αντίστασης στην Παλαιστίνη, το οποίο όλος ο κόσμος, ιδίως οι ΗΠΑ, αναγνώριζουν ότι είναι αδύνατο να εξαλειφθεί».

Διεθνείς αναλυτές δήλωσαν ότι το Ισραήλ δεν πέτυχε τον στόχο του: να εξαλείψει το παλαιστινιακό κίνημα αντίστασης, ούτε ανέκτησε τους αιχμαλώτους του. Το Ισραήλ οικοδομεί τη δική του κατάρρευση, ακόμη και όταν σκοτώνει τους ηγέτες της αντίστασης.


   

  🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας  στοTelegram   👉 https://t.me/prensarebeldegr