Αναρτήσεις ανά χώρα

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Έκκληση ΟΗΕ προς τις ΗΠΑ για άρση των αποκλεισμών λόγω πανδημίας

Πηγή: acn.cu

Αβάνα, 24 Mαρτίου (ACN) - Η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μιτσέλ Μπατσελέ κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να άρει τις οικονομικές κυρώσεις σε χώρες όπως η Κούβα και η Βενεζουέλα, εν μέσω της κατάστασης της πανδημίας του νέου κοροναϊού που ζει ο πλανήτης. 

Η διπλωμάτης εξέφρασε την ανάγκη να αρθούν όλα τα εμπόδια που εμποδίζουν τη σωστή αντιμετώπιση του COVID-19 παγκοσμίως, ειδικά σε χώρες που εξακολουθούν να υφίστανται οικονομικούς αποκλεισμούς και απαγορεύσεις που επιβάλλονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως την Κούβα, τη Βενεζουέλα, το Ιράν και τη Συρία. , αναφέρει στον επίσημο ιστότοπο των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). 


Ο κουβανός υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκεζ Παρίγια εξήρε στο προφίλ του στο Twitter την έκκληση της Ύπατου Αρμοστή σχετικά με την εχθρική πολιτική που επέβαλαν στη χώρα του διαδοχικές αμερικανικές κυβερνήσεις εδώ και 60 περίπου χρόνια. 

"Χαιρετίζω τις δηλώσεις της Ύπατης Αρμοστείας #DDHH @mbachelet, οι οποίες εντάσσονται στο παγκόσμιο και επείγον αίτημα της διεθνούς κοινότητας να χαλαρώσει ή να αναστείλει τις προ # COVID19 κυρώσεις και αποκλεισμούς ενόψει σκληρών επιπτώσεων στον τομέα της υγείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων." # NoMásBloqueo ", ανέφερε ο κουβανός υπουργός Εξωτερικών στο tweet του. 

Από αυτή την άποψη, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες δήλωσε πρόσφατα ότι "περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε αλληλεγγύη, ελπίδα και πολιτική βούληση για να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση από κοινού" και κάλεσε όλους τους ηγέτες του κόσμου να συνεργαστούν και να δώσουν απάντηση. "από κοινού και συντονισμένα" στην κρίση που ξέσπασε από την πανδημία.