Αναρτήσεις ανά χώρα

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Οι ΗΠΑ έχουν δολοφονήσει πάνω από 20.000.000 ανθρώπους σε 70 χρόνια

Πηγή: www.annurtv.com από Hispantv

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σκοτώσει περισσότερους από 20 εκατομμύρια ανθρώπους σε 70 χρόνια και έχουν γίνει ο μεγαλύτερος παραβάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

"Μακροπρόθεσμα έχουμε απολέσει την δέσμευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα", δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός αναλυτής Keith Preston, επικαλούμενος τον πρώην πρόεδρο της χώρας Τζίμι Κάρτερ, σε συνέντευξή του στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Press TV, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, 


Ο αρχισυντάκτης του ψηφιακού περιοδικού AttacktheSystem, αναφερόμενος σε μελέτη που διεξήχθη πριν από μερικά χρόνια από τον Αμερικανό ιστορικό James Lucas, αποκαλύπτει ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις αυτής της χώρας ήταν άμεσα υπεύθυνες για το θάνατο 20 έως 30 εκατομμυρίων ανθρώπων σε πολέμους και συγκρούσεις σε 37 χώρες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (1939-1945).


Ο αμερικανός αναλυτής εξήγησε, επισημαίνοντας τα προβλήματα των ΗΠΑ όπως η φτώχεια, το έγκλημα, ο ρατσισμός και η ένοπλη βία στη χώρα του ότι η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον έχει προωθήσει εδώ και πολλά χρόνια εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Επικρίνοντας την πολιτική θέση της βορειοαμερικανικής χώρας, ο Πρέστον αναφέρθηκε στα λόγια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος είχε πει: «Πρέπει να είμαστε οι πρωταθλητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είμαστε μια υπερδύναμη, που δεν βασίζεται μόνο στη στρατιωτική δύναμη, αλλά πρέπει να αυτό να καθορίζεται και από τη στάση μας δικαιώματα.". 

Αυτά τα σχόλια έρχονται σε μια εποχή που η κυβέρνηση αυτής της χώρας, υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, δέχεται σκληρή κριτική για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για το αμφιλεγόμενο μέτρο του διαχωρισμού των παιδιών μεταναστών από τις οικογένειές τους και για την προώθηση της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή, πρώτα και κύρια, σε χώρες όπως το Ιράκ και η Συρία. 

Σε αυτό το σκηνικό διατύπωσης αυτών των κατηγοριών, η, αμερικανική κυβέρνηση, ανακοίνωσε στις 19 Ιουνίου την πρόθεσή της να αποχωρήσει από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (CDHNU), μια απόφαση που καταδικάστηκε από διάφορες χώρες και διεθνείς οργανώσεις.