Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

USAID: Ενας Οργανισμός για ανατροπές

Πηγή: radiorebelde.cu

Από το 1959 η Ουάσιγκτον προσπαθεί να καταστρέψει την Κουβανική Επανάσταση. Έχει δοκιμάσει τα πάντα,  οικονομικό πόλεμο, στρατιωτική επέμβαση, απόπειρες ανατροπής  και  αδιάκοπη εχθρική προπαγάνδα.  Ο  Λευκός Οίκος, από τον Αιζενχάουερ μέχρι τον Ομπάμα , έχει πραγματοποιήσει τρομοκρατικές ενέργειες, δολιοφθορές και κάθε είδους ανατρεπτική δράση εναντίον του κουβανικού λαού. Η  έλευση του Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο τον Ιανουάριο του 2009  ενθάρρυνε τις προσδοκίες για μια θετική αλλαγή, με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών. Ωστόσο, η πολλά υποσχόμενη σε σχέση με την Κούβα, «νέα αρχή» που διακήρυξε ο Πρόεδρος, παρουσίασε εκ νέου την παραδοσιακή διγλωσσία  των ηγετών των ΗΠΑ. 
Τα τελευταία χρόνια, η Ουάσιγκτον έχει αναβαθμίσει  μια σειρά δράσεων ανορθόδοξου πολέμου, δηλαδή παράνομες, λαθραίες και μυστικές επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων,   τον ψυχολογικό πόλεμο, τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και τον πόλεμο των μέσων ενημέρωσης, που αποσκοπούν σε συνολικότερες γεωπολιτικές αλλαγές.

Στην περίπτωση της Κούβας, σύμφωνα με πολλές φετινές  εκθέσεις  του βορειοαμερικανικού  πρακτορείου ειδήσεων Associated Press (AP), από την αρχή της διοίκησης Ομπάμα, και κάτω από την βιτρίνα  του Οργανισμού για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID),  οργανισμού που εξαρτάται ευθέως από  το Υπουργείο Εξωτερικών και τις  Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ ,έχουν εκπορευτεί διάφορες μυστικές ενέργειες που αποσκοπούν στην ανατροπή της κουβανικής επανάστασης.

Ανάμεσα σε αυτές τις ανατρεπτικές δραστηριότητες φιγουράρει το μυστικό πρόγραμμα Zunzuneo, ένα είδος Twitter, καθώς  και η τεχνολογική πλατφόρμα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν, παρόμοια με αυτές που εμφανίστηκαν στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή. Συμπεριλαμβάνεται επίσης το  συγκαλυμμένο πρόγραμμα "Νέοι ταξιδιώτες," απευθύνεται  και στοχεύει να επηρεάσει αρνητικά και να χειραγωγήσει την κουβανική νεολαία, με σκοπό την δημιουργία μιας εσωτερικής αντιπολίτευσης  που θα καταστρέψει   την Επανάσταση.

Αυτό το ανατρεπτικό σχέδιο  εντάσσεται στην στρατηγική  Ανορθόδοξου Πολέμου του Πεντάγωνου.  Η συμμετοχή “ανειδίκευτου” προσωπικού σε παραδοσιακές κατασκοπευτικές  επιχειρήσεις, κωδικοποιείται στην Εκπαιδευτική Εγκύκλιο ΤC-1801 των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (FOA)  και αποτελεί μέρος ενός δικτύου πολλαπλών υπηρεσιών όπου ο USAID, υφιστάμενη υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υποτίθεται ότι ασχολείται με την χρηματοδότηση  ανθρωπιστικού έργου σε όλο την κόσμο , είναι η βιτρίνα για συγκαλυμμένες  κατασκοπευτικές και στρατιωτικές δραστηριότητες.

Ο USAID  έχει μακρά  ιστορία σαν  εκτελεστική υπηρεσία της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA)  με πλούσια ανατρεπτική δράση. Τα πιο πρόσφατα σχέδια του USAID  επιβεβαιώνουν την στρατηγική επιδίωξη της Ουάσιγκτον να ανατρέψει την κοινωνική και πολιτική τάξη στην Κούβα.


Στο   ρεπορτάζ που ακολουθεί  (βίντεο  στην πρωτότυπη δημοσίευση)   ακούγονται οι δηλώσεις στο Πρακτορεία «Η Ρωσία Σήμερα» του κουβανού καθηγητή Ραούλ Καπότε, πρώην πράκτορα (Ντανιέλ) της Κρατικής Ασφάλειας της Κούβας. Ο  Καπότε αποκαλύπτει πως διαπλέκεται ο USAID και άλλες ΜΚΟ με την CIA , την αναγκαιότητα   της CIA  για ένα «κουβανικό τουίτερ» και την αποκάλυψη των σχεδίων τους.