Ο βορειοαμερικανός πρόεδρος δικαιολόγησε τη στρατιωτική επίθεση εναντίον του Καράκας, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο Νικολά Μαδούρο ως «τον χειρότερο άνθρωπο στον κόσμο».
▼
Αναρτήσεις ανά χώρα
▼
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026
Οκτώ μήνες μετά την απαγωγή του προέδρου Μαδούρο, ο γενοκτόνος Τραμπ πανηγυρίζει για τη συμφωνία για το πετρέλαιο και δηλώνει προκλητικά: «Παίρνουμε τον έλεγχο της Βενεζουέλας»
Πηγή - Resumen Latinoamericano
Ο Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι, μετά τον βομβαρδισμό της Βενεζουέλας τον περασμένο Ιανουάριο και την ανατροπή του προέδρου της, Νικολάου Μαδούρο, οι ΗΠΑ «ανέλαβαν τον έλεγχο» αυτής της χώρας της Νότιας Αμερικής και έχουν αποκομίσει σημαντικά οικονομικά οφέλη, τα οποία τους επέτρεψαν να καλύψουν το κόστος αυτής της στρατιωτικής δράσης «περίπου 54 φορές».
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2026
Η Κίνα και η Ρωσία συμφωνούν για έναν νέο διαδρόμο μεταφορών προς τη Βόρεια Θαλάσσια Διαδρομή
Πηγη: Cubadebate
Ένας νέος διεθνής διαδρόμος μεταφορών με την ονομασία Mohe–Naiba–Magadán θα συνδέει την Κίνα με τις ρωσικές περιφέρειες της Γιακουτίας και του Μαγκαντάν.
Η συμφωνία συνεργασίας υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της 11ης Συνόδου του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου στο Βλαδιβοστόκ και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από περίπου 70 χώρες.
Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026
Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Mercosur σε μια περίοδο διαφωνιών και εντάσεων
Πηγή - Noticias Prensa Latina
Μοντεβιδέο, 2 Σεπτεμβρίου (Prensa Latina) Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κοινής Αγοράς του Νότου (Mercosur) θα πραγματοποιήσουν σήμερα μια «άτυπη» συνάντηση σε αυτή την πρωτεύουσα, η οποία συγκλήθηκε από την Ουρουγουάη υπό την ιδιότητά της ως προσωρινής προεδρεύουσας χώρας του οργανισμού.
Η συνάντηση ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών της Ουρουγουάης Μάριο Λουμπέτκιν και θα συγκεντρώσει τους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών-μελών: τον Πάμπλο Κίρνο (Αργεντινή), τον Έκτορ Ουάνκα (Βολιβία), τον Μάουρο Βιέιρα (Βραζιλία) και τον Ρουμπέν Ραμίρεζ Λεζκάνο (Παραγουάη).
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026
Ολοκληρώθηκε η 53η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα «Χοσέ Μαρτί» με τη μεγαλύτερη ελληνική συμμετοχή των τελευταίων ετών / Ανακοίνωση ΠΣΧΜ
Πηγή: ΠΣΧΜ
Με την επιστροφή, στις 28 Αυγούστου 2026, των τελευταίων πέντε μπριγαδιστών και μπριγαδιστριών, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή μας στην 53η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα «Χοσέ Μαρτί», η οποία πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα συμβολική χρονιά, καθώς ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο Ρους.
Η φετινή μπριγάδα ήταν μια από τις μαζικότερες των τελευταίων ετών, ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, συνολικά 41 άτομα, η μαζικότερη εθνική αντιπροσωπεία της ευρωπαϊκής πριγάδας.
Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2026
Εκδήλωση Αλληλεγγύης στην Κούβα με μέλη της 53ης μπριγάδας αλληλεγγύης «Χοσέ Μαρτί»
Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2026,
στις 7.30 μ.μ., Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο.
Συζητάμε με μέλη της 53ης μπριγάδας αλληλεγγύης «Χοσέ Μαρτί» για την κατάσταση στο νησί και την πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιορκία των ΗΠΑ.
Πριν λίγες μέρες επέστρεψε από την Κούβα η αποστολή της Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης και της νΚΑ, μαζί με συναγωνιστές/ριες, μέλη της 53ης Μπριγάδας Αλληλεγγύης Χοσέ Μαρτί. Μια αποστολή έμπρακτης αλληλεγγύης και διεθνιστικού αγώνα.






