Αναρτήσεις ανά χώρα

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Τα τανκς επιστρέφουν στη Βολιβία

 Πηγή: Cuatro F     Geraldina ColottiPor Geraldina Colotti  
27 de junio de 2024
Αυτοπραξικόπημα ή πραγματική απόπειρα πραξικοπήματος ; 

Στη Βολιβία, η συζήτηση μαίνεται μετά την εισβολή τεθωρακισμένων στην Plaza Murillo στην πρωτεύουσα Λα Πας. 

Ένα από αυτά διέρρηξε την πόρτα του κυβερνητικού παλατιού, όπου συνεδρίαζε το υπουργικό συμβούλιο, με επικεφαλής τον πρόεδρο Λουίς Άρσε και τον αντιπρόεδρό του, Νταβίντ Τσοκεχουάνκα. Λίγο νωρίτερα, σε ένα διαδικτυακό μήνυμα, η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει για παράτυπες κινήσεις στρατευμάτων και για το ενδεχόμενο πραξικοπήματος κατά της δημοκρατίας. Επικεφαλής της επίθεσης ήταν ο αρχηγός του στρατού Χουάν Χοσέ Ζούνιγα, ο οποίος είχε απολυθεί για εμπρηστικές δηλώσεις που δεν συνάδουν με τον ρόλο του.
 

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Διαδηλωτές στη Βολιβία περικυκλώνουν το αρχηγείο της αστυνομίας ζητώντας φυλάκιση των πραξικοπηματιών

Πηγή:  Sputnik Mundo (latamnews.lat)

LA PAZ (Sputnik) - Το αρχηγείο της Ειδικής Αντιεγκληματικής Δύναμης, όπου κρατούνται αρκετοί πρώην διοικητές της Βολιβίας που επιχείρησαν πραξικόπημα, παραμένει περικυκλωμένο από πλήθος που απαιτεί φυλάκιση για τους φερόμενους ως δράστες, ανέφερε το Sputnik.

"Ο Ζούνιγα στη φυλακή, γαμώτο",
φώναζαν οι διαδηλωτές έξω από τις εγκαταστάσεις, αναφερόμενοι στον στρατηγό Χουάν Χοσέ Ζούνιγα, πρώην αρχηγό του στρατού, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα εισέβαλε στο Palacio Quemado την έδρα της εκτελεστικής εξουσίας, αφού απολύθηκε για τις απειλές του εναντίον του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες.

Ο πρόεδρος της Κούβας ευχαριστεί το Telesur για τον ρόλο του στην απόπειρα πραξικοπήματος στη Βολιβία

Πηγή: acn.cu
Αβάνα, 26 Ιουνίου (ACN) Ο Mιγκέλ Ντίας-Κανέλ Μπερμούδες, Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχαρίστησε σήμερα το κανάλι TeleSur για την εξαιρετική κάλυψη της απόπειρας πραξικοπήματος στη Βολιβία.

Από το κοινωνικό δίκτυο X, ο Ντίας-Κανέλ τόνισε ότι η κάλυψη του TeleSur ήταν καθοριστική για την καταγγελία, τη λαϊκή κινητοποίηση και την υπεράσπιση της ειρήνης.

"Μια αγκαλιά  ευγνωμοσύνης  για την αληθινή και έγκαιρη ενημέρωση, στο πλευρό των λαών μας", έγραψε στο μήνυμά του.

Η Νικαράγουα εκφράζει την αλληλεγγύη της στη Βολιβία μπροστά στην απόπειρα πραξικοπήματος

Πηγή:  Sputnik Mundo (latamnews.lat)

Η κυβέρνηση της Νικαράγουας εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τη Βολιβία για την απόπειρα πραξικοπήματος που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα της Βολιβίας στις 26 Ιουνίου.

Μέσω ανακοίνωσης, η κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Ντανιέλ Ορτέγκα δημοσιοποίησε την αλληλεγγύη της προς τον πρόεδρο της Βολιβίας Λουίς Άρτσε και τον πρώην πρόεδρο Έβο Μοράλες.

Συνελήφθη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος o πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Βολιβίας Χουάν Χοσέ Ζούνιγα

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

Μετά από ένταλμα και έναρξη έρευνας, που εκδόθηκε από την Εισαγγελία, ο Ζούνιγα   συνελήφθη και τέθηκε στη διάθεση των αρχών.

Οι βολιβιανές αρχές επιβεβαίωσαν την Τετάρτη ότι ο πρώην διοικητής των βολιβιανών ενόπλων δυνάμεων,  Χουάν Χοσέ Ζούνιγα  , συνελήφθη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης του προέδρου Λούις Άρσε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος, Λούις 'Αρσε, είχε απαιτήσει από τον Zούνιγα να σταματήσει την πραξικοπηματική του δράση και να στείλει  τους φαντάρους πίσω στους στρατώνες τους, αλλά ο Zούνιγκα αρνήθηκε.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Η Κούβα ευχαριστεί τον ηγέτη του Ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος για την υποστήριξή του

Foto: @DiazCanelB
Πηγή: acn.cu

Αβάνα, 26 Ιουνίου (ACN) Με την ευκαιρία των 80ων γενεθλίων του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, προέδρου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Κούβα εξέφρασε σήμερα την ευγνωμοσύνη της για την αλληλεγγύη και τη συμβολή του στην προώθηση των δεσμών μεταξύ των δύο εθνών.

Ο Mιγκέλ Ντίας-Κανέλ, Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας (PCC) και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναγνώρισε τη μόνιμη συμβολή του Ρώσου πολιτικού ηγέτη στις  σχέσεις φιλίας  μεταξύ λαών, κομμάτων και κυβερνήσεων.

Ο Ασάνζ αφέθηκε ελεύθερος από δικαστή και αναχωρεί για την Αυστραλία

Φωτογραφία: EFE
Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)
26 de junio de 2024 Hora: 00:08

Ο Αυστραλός δημοσιογράφος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης περίπου πέντε ετών που έχει ήδη εκτίσει. 

"Ο Τζούλιαν Ασάνζ κυκλοφορεί ελεύθερος", έγραψε η πλατφόρμα WikiLeaks σε μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X.

Η κυβέρνηση της Βολιβίας και οι Αυτοκινητιστές υπογράφουν συμφωνία και ματαιώνεται πανεθνική απεργία

 Φωτογραφία από Bolivia Tv
Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

 Ο Υπουργός Οικονομίας τόνισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση των αιτημάτων της κοινωνίας. 

 Οι Αυτοκινητιστές είχαν ήδη πραγματοποιήσει 24ωρους και 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων πριν από μερικές εβδομάδες.

Οι Βολιβιανοί μεταφορείς ανέστειλαν τον αποκλεισμό που είχαν ανακοινώσει για την Πέμπτη, μετά από συμφωνία που υπέγραψαν με την κυβέρνηση την Τετάρτη, δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεταφορών της Βολιβίας (CBT),  Έκτορ Μερκάδο.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Cubainformación: Rosa María Payá: Θύμα ή Δήμιος; - (video 60 / ελληνικοί υπότιτλοι )

José Manzaneda
, συντονιστής του Cubainformación. Eλληνικοί υπότιτλοι, La Red Solid@ria Griega - Στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, η δημοσιογράφος Nuria López διευθύνει ένα τμήμα που θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί "πλυντήριο πραξικοπηματιών" (1).

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

«ΚΟΥΒΑ: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ» - Εμπειρίες από τις Μπριγάδες Αλληλεγγύης του 2023, στο 25ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του 25ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Χοσέ Μαρτί” - Αλληλεγγύη με την Κούβα (
ΠΣΧΜ) οργανώνει την εκδήλωση-συζήτηση «ΚΟΥΒΑ: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ» - Εμπειρίες από τις Μπριγάδες Αλληλεγγύης του 2023, το Σάββατο 22/06/2024 στις 20:00, στο Πάρκο Ξαρχάκου (ΧΑΝΘ).

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Ο υπ Εξ της Κούβας καταδικάζει την απόπειρα επίθεσης κατά της οικογένειας του αντιπροέδρου της Κολομβίας

Πηγή:   Granma - Órgano oficial del PCC


Ο Mπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, από τον λογαριασμό του στο Χ, καταδίκασε την απόπειρα επίθεσης εναντίον του πατέρα και του ανιψιού της αντιπροέδρου της Κολομβίας Φράνσια Μάρκες.

Τ
ο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και υπουργός Εξωτερικών,  Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, καταδίκασε την απόπειρα κατά του πατέρα και του ανιψιού του αντιπροέδρου της Κολομβίας,Φράνσια Μάρκες, στον λογαριασμό του στο X.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Η παράλογη υποστήριξη του Μπόριτς στη ναζιστική Ουκρανία καθιστά τη Χιλή στρατιωτικό στόχο σε έναν πυρηνικό πόλεμο

Πηγή:  Resumen Latinoamericano / Por Jorge Gálvez

Σε μια πράξη που θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για τη Χιλή, ο Γκάμπριελ Μπόριτς εξέφρασε στην Ελβετία την υποστήριξή του στη λεγόμενη "ειρηνευτική σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία", που διοργανώνεται από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Αυτή η υποστήριξη προς τη νεοναζιστική κυβέρνηση του Βολοντιμίρ Ζελένσκυ έχει τοποθετήσει τη Χιλή ως πιθανό στρατιωτικό στόχο της Ρωσίας στο πλαίσιο ενός πιθανού πυρηνικού πολέμου.

Ο Μπόριτς, με τη στάση του, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ορθολογισμού στο σημερινό διεθνές σκηνικό. Η υποταγή του στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό τον έχει μετατρέψει σε εκπρόσωπο των αποικιοκρατικών πολιτικών της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν. Αυτό εκδηλώνεται καθημερινά με την κριτική του προς τους Λατινοαμερικάνους γείτονές μας και τις λαϊκές κυβερνήσεις της ηπείρου.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Οι χώρες των BRICS δεν υπογράφουν δήλωση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Πηγή:  
teleSUR (telesurtv.net) / Por: Lissy Villar

Οι πρόεδροι της Βραζιλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας δεν συμμετείχαν στη συνάντηση, ενώ η Ρωσία δεν προσκλήθηκε.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ελβετίας Βιόλα Άμχερτ επεσήμανε ότι στο φόρουμ προέκυψαν διαφορές απόψεων.  Συνολικά 16 χώρες των BRICS δεν υπέγραψαν την τελική διακήρυξη, συμπεριλαμβανομένου του Μεξικού, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για τη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στην Ουκρανία στην ελβετική πόλη  Μπούργκενστοκ.

Ο Αργεντίνος πρόεδρος Μίλεϊ επιβεβαίωσε τη συμμαχία του με τον ουκρανοναζί Ζελένσκι στη Σύνοδο Κορυφής στην Ελβετία

Άλλη μια κακή κίνηση που βάζει τη χώρα στη λάθος πλευρά

Πηγή: Resumen Latinoamericano
Ο πρόεδρος πήρε μέρος στη συνάντηση λόγω της συγκεκριμένης αντίληψης περί "ειρήνης" (των νεκροταφείων) στην Ουκρανία που έχει ο χρήσιμος συνοδοιπόρος του ΝΑΤΟ, ο Ζελένσκι, μετά τη συμμετοχή του στη συνάντηση της G7 στην Ιταλία.

Ο πρόεδρος Χαβιέ Μίλεϊ, επιβεβαίωσε την "προσωπική του" συμμαχία με την Ουκρανία, καθώς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μιλήσει εκ μέρους του λαού της Αργεντινής, τον οποίο δεν συμβουλεύεται για τη λήψη τέτοιων αποφάσεων. 

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Το "Κίνημα των Αδεσμεύτων" και η "Ομάδα των 77" ζητούν την αφαίρεση της Κούβας από τη λίστα των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Και τα δύο μπλοκ επέμειναν επίσης στην ανάγκη η κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποφασίσει τον τερματισμό του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στην Αβάνα.

Η Κοινή Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος των Αδεσμεύτων και των G77+ Κίνα απαίτησε την άμεση αφαίρεση της Κούβας από τον μονομερή κατάλογο των χωρών που φέρονται να υποστηρίζουν την τρομοκρατία, τον οποίο διαχειρίζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Καταστολή και περισσότερες από 30 συλλήψεις διαδηλωτών στην Αργεντινή

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)
Συγγενείς και οι φίλοι υποστηρίζουν ότι οι συλληφθέντες δεν διέπραξαν κανένα έγκλημα

Περισσότεροι από 30 Αργεντινοί διαδηλωτές που απέρριπταν τον νόμο για τις βάσεις συνελήφθησαν μετά την καταστολή των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, όταν ο νόμος συζητείτο στη Γερουσία και εγκρίθηκε γενικά.

 Η αστυνομική καταστολή άφησε 33 συλληφθέντες, οι οποίοι υπέστησαν "ταπεινώσεις " από την αστυνομία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου Ρομπέρτο Τόρες.

ASCLAYE ~ Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Χειροτεχνίας της Λατινικής Αμερικής

O ASCLAYE ΕΝΗΜΕΡΏΝΕΙ
ΚΡΑΤΉΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο σας ενημερώνει ότι το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Χειροτεχνίας του Συνδέσμου  θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, από τις 12:00 έως τις 10:00μμ, στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ''LOFOS ART PROJECT'' που βρίσκεται στην οδό: ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ 39, ΚΥΨΕΛΗ, ΑΘΗΝΑ.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Η Κούβα απορρίπτει την παρουσία αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η κατοχή μέρους του κουβανικού εδάφους στην ανατολική επαρχία του Γκουαντάναμο από μια ξένη δύναμη (τις ΗΠΑ) είναι παράνομη και απαράδεκτη.  

Η Κούβα εξέφρασε την Παρασκευή τη διαφωνία της με την παρουσία ενός πυρηνικού υποβρυχίου των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) στο παράνομα κατεχόμενο έδαφος της ναυτικής βάσης του Γκουαντάναμο, που βρίσκεται στο ανατολικότερο τμήμα της χώρας, σε απόσταση περίπου 800 χιλιομέτρων από την Αβάνα.

Κατάσβεση πυρκαγιάς σε θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο στην Κούβα

Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Ματάνζας, Κούβα, 14 Ιουνίου (Prensa Latina) Kατασβέστηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα στην περιοχή του θερμοηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Antonio Guiteras (CTE) στην επαρχία Ματάνζας της Κούβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον συνταγματάρχη και επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας της Κούβας, Λουίς Κάρλος Γκουζμάν, το περιστατικό που συνέβη σε μία από τις δεξαμενές τροφοδοσίας αργού πετρελαίου χωρητικότητας 10.000 κυβικών λίτρων της CTE, έληξε μετά την ταχεία δράση των εμπλεκόμενων δυνάμεων.

Η συζήτηση για την εργασιακή μεταρρύθμιση συνεχίζεται στο νομοθετικό σώμα της Κολομβίας

 Πηγή: Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Μπογκοτά, 13 Ιουνίου (Prensa Latina) Η Έβδομη Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κολομβίας θα συνεχίσει σήμερα τη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της εργασίας, μία από τις πρωτοβουλίες που παρουσίασε η κυβέρνηση στο Κογκρέσο.

Την Τετάρτη, δόθηκε το πράσινο φως σε πτυχές που αναφέρονται στη σταθερότητα της απασχόλησης βάσει της διατήρησης της σύμβασης αορίστου χρόνου, σημειώθηκε πρόοδος στη λεγόμενη προστασία της οικογενειακής εργασίας και των επιχειρήσεων και αναγνωρίστηκε η εργασία των "φροντιστών" (παροχή υπηρεσιών), με αποτέλεσμα να εγκριθούν συνολικά 42 άρθρα, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Γκλόρια Ραμίρεζ.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

300.000+ παιδιά στην Ιταλία υπό εργασιακή εκμετάλλευση

Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Ρώμη, 12 Ιουνίου (Prensa Latina) Στην Ιταλία, η παιδική εργασία αφορά περίπου 300.000 ανηλίκους, δηλαδή περίπου το 6,8% των παιδιών ηλικίας μεταξύ επτά και 15 ετών, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα για την παγκόσμια ημέρα
 κατά της μάστιγας αυτής.

Σε ένα ρεπορτάζ ποτ δημοσιεύτηκε στην 
ειδησεογραφική ιστοσελίδα Sky TG24 για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας, η οποία γιορτάζεται στις 12 Ιουνίου, επισημαίνει ότι, σε αυτό το ευρωπαϊκό έθνος, ένα στα 15 άτομα αυτής της κατηγορίας του πληθυσμού έχει συνεχή ή περιστασιακή εργασιακή εμπειρία.

Καταγγέλλεται η εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας στην Ουρουγουάη

 Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Μοντεβιδέο, 12 Ιουνίου (Prensa Latina) Η μάστιγα της εκμετάλλευσης της παιδικής εργασίας αποκτά μεγαλύτερη προβολή εδώ σήμερα, κατά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας.

Διάφορες οργανώσεις που έχουν κληθεί από την Πλατφόρμα για τα Παιδιά και τους Εφήβους της Ουρουγουάης (PIAS) θα πραγματοποιήσουν δημόσιες δράσεις προκειμένου να καταστήσουν το ζήτημα ορατό και να θέσουν στην ημερήσια διάταξη την απουσία δημόσιων πολιτικών για την εξάλειψή του.
Η PIAS διαβεβαιώνει ότι "η κατάσταση της παιδικής εργασίας στη χώρα είναι ανησυχητική".

Άλλους 14 μήνες στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος του Περού

Πηγή: Κοσμοδρόμιο (kosmodromio.gr)
Η φυλάκιση του Πέδρο Καστίγιο παρατείνεται για έναν χρόνο και δύο μήνες

Tην παράταση κατά 14 μήνες της προφυλάκισης του 54χρονου τέως προέδρου του Περού Πέδρο Καστίγιο αποφάσισε απόψε δικαστήριο στη Λίμα.

Ο Καστίγιο αποπέμφθηκε από τον προεδρικό θώκο και συνελήφθη μετά την προσπάθειά του να διαλύσει το Κογκρέσο στα τέλη του 2022.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Η Ρωσία φιλοξενεί τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των BRICS για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων

Πηγή:  venezuela-news.com

Από τις 10 έως τις 11 Ιουνίου, η ρωσική πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ φιλοξενεί τη σύνοδο κορυφής των υπουργών Εξωτερικών του μπλοκ BRICS και BRICS+, στο πλαίσιο της προσωρινής προεδρίας που ασκεί η Ρωσική Ομοσπονδία.

Θα είναι η πρώτη διευρυμένη συνάντηση του φόρουμ μετά την επέκτασή του, με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών από χώρες που έχουν συμμαχήσει με μορφές εταιρικής σχέσης, όπως ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης, η ASEAN, ο Αραβικός Σύνδεσμος, μεταξύ άλλων.

Η Ρωσία προειδοποιεί για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη στον απόηχο των εκλογών

Πηγή:   teleSUR (telesurtv.net)

Οι εκτιμήσεις  της Μόσχας έρχονται μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημείωσε τη Δευτέρα την άυξηση των ακροδεξιών δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως αποτέλεσμα των εκλογών που διεξήχθησαν προ ημερών στις 27 χώρες του μπλοκ της ΕΕ.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Η Κολομβία ανακοίνωσε την αναστολή των εξαγωγών άνθρακα προς το Ισραήλ

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)
Por: Bismark Claro
Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος που κοινοποίησε ο πρόεδρος, το μέτρο θα εφαρμοστεί πέντε ημέρες μετά τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Πηγή: petro.presidencia.gov.co/

Το μέτρο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της νοτιοαμερικανικής χώρας, του μεγαλύτερου προμηθευτή καυσίμων του ισραηλινού έθνους, στρέφεται ενάντια στις σφαγές στην Παλαιστίνη.

To "Pachakutik" επισημοποίησε τον υποψήφιό του για τις γενικές εκλογές του Εκουαδόρ

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net) /  Por: Mario Salazar

Το πολιτικό κίνημα Unidad Plurinacional (Πολυεθνική Ενότητα) Pachakutik* επισημοποίησε το Σάββατο τον ορισμό του Λεονίδας Ίσα ως υποψήφιου προέδρου για τις γενικές εκλογές του 2025 στο Εκουαδόρ.

Η επικυρωση έγινε κατά τη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Κολοσσαίο Μαρία Αγούστα Ουρούτια, στον τομέα Σολάντα, νότια του Κίτο. Ο Γκιγιέρμο Τσουρουτσούμπι, συντονιστής της λίστας 18, επιβεβαίωσε ότι "ο Λεονίδας Ίσα επικυρώνεται" ως υποψήφιος πρόεδρος του Pachakutik. Επιπλέον, καθορίστηκε ότι η υποψήφια αντπρόεδρος μαζί του, θα είναι μια ακαδημαϊκός γυναίκα από την Κόστα.