Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Ψηφιακό Αντι ιμπεριαλιστικό Φόρουμ στην Υπεράσπιση των Λαών - Αβάνα 9-10/12/ 2021

Μετάδοση:   ΙΣΠΑΝΙΚΑ   ΑΓΓΛΙΚΑ

Tα κουβανικά τμήματα των Κοινωνικών και Λαϊκών Κινημάτων ( CTC, ANAP, FMC, ICAP, CDR, UJC, Martin Luther King, Red de Intelectuales y Artistas en Defensa de la Humanidad) , συγκαλούν το Ψηφιακό Αντιιμπεριαλιστικό Φόρουμ στην υπεράσπιση των λαών

Το Φόρουμ θα συνέλθει στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2021, από 09:00 έως 11:00 π.μ. ώρα Κούβας, (16:00-18:00, ώρα Eλλάδας) με σκοπό να μοιραστούμε ένα χώρο διασύνδεσης, ενότητας, αλληλεγγύης και καταδίκης του ιμπεριαλισμού, του κύριου υπεύθυνου για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο.


Η ανθρωπότητα εξακολουθεί να υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 που έχει επιδεινώσει τις ανισότητες, τον αποκλεισμό και τη φτώχεια. Σήμερα στον κόσμο η λογική του κεφαλαίου υπερισχύει της ζωής και της υγείας του πλανήτη. Το περιβάλλον δέχεται επίθεση με μη βιώσιμα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης, καθιστώντας τη ζημιά στα οικοσυστήματα μη αναστρέψιμη. Η ειρήνη απειλείται με πολέμους και συγκρούσεις που καταστρέφουν λαούς και πολιτισμούς.

Ζούμε σε μια εποχή όπου εφαρμόζονται μονομερή καταναγκαστικά μέτρα και πολιτικές παρέμβασης που προσβάλλουν την κυριαρχία, την αυτοδιάθεση και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επιβάλλονται δυτικά πρότυπα που προσπαθούν να σβήσουν τις εθνικές ταυτότητες. Η ανθρωπότητα υφίσταται έναν πολιτιστικό και μιντιακό πόλεμο, ο οποίος ανατρέπει την πραγματικότητα και απομακρύνει τους λαούς από τις ιστορικές διεκδικήσεις τους.

Μπροστά σε αυτό το σκηνικό, είναι απαραίτητο να ενωθούμε για να αντιμετωπίσουμε τις παρεμβάσεις, την αποικιοκρατία, την ξένη κατοχή, τις διακρίσεις σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις. Ας αγωνιστούμε ακούραστα για έναν καλύτερο κόσμο. Οι λαοί μας έχουν το δικαίωμα να ζουν με ειρήνη, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ας διαφυλάξουμε ό,τι πιο πολύτιμο: την ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια.