Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Ελισάβετ της Αγγλίας: Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τα θύματα της βασιλείας της

Πηγή: Resumen Latinoamericano / 
Eduardo Bonugli

Μπροστά στο θάνατο της βασίλισσας της Αγγλίας και μπροστά στον πόνο που μεταδίδουν με συντριβή τα μέσα ενημέρωσης. και για λόγους προσωπικής συγκρότησης, βαθιάς ανθρωπιστικής πεποίθησης και σεβασμού στη ζωή, σήμερα περισσότερο από ποτέ, θέλω να αποτίσω ένα συγκινητικό και εγκάρδιο φόρο τιμής στους Αργεντινούς συμπατριώτες του καταδρομικού General Belgrano, που δολοφονήθηκαν δειλά το 1982 από αυτή τη χώρα -υπό την ανώτατη αρχή της εκλιπούσας σήμερα - και πανηγύρισαν χωρίς ντροπή και τύψεις, και μπροστά τον Τύπο όλου του κόσμου, ένα τέτοιο έγκλημα πολέμου.

Επίσης στους ήρωες που έπεσαν στον πόλεμο των νήσων Μαλβίνες, καθώς και στους τραυματίες, τους αιχμαλώτους και τις οικογένειές τους, που πολέμησαν απλώς για να ανακτήσουν ό,τι είχε κλαπεί, από τον πιο ισχυρό πειρατικό μηχανισμό όλων των εποχών.

Στους νεκρούς και τραυματίες -όλους πολίτες - το 1955 στον βομβαρδισμό της Plaza de Mayo (Πλατεία Μάιου), με πυρομαχικά και στρατηγική βοήθεια από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στους εκτελεσμένους, στους διωκόμενους και θύματα καταστολής του πραξικοπήματος της (λεγόμενης) Απελευθερωτικής Επανάστασης το 1955 στην Αργεντινή, που οργανώθηκε και υποστηρίχθηκε από το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον.

Στους χιλιάδες και χιλιάδες βασανισθέντες, εξαφανισμένους και δολοφονημένους από τα πραξικοπήματα του Βιντέλα και του Πινοσέτ, στα οποία η Μεγάλη Βρετανία έπαιξε κεντρικό ρόλο υποστηρίζοντας τους στρατιωτικούς που διεξήγαγαν γενοκτονία.

Αυτόν τον φόρο τομής αποτίω  επίσης σε όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, των οποίων γενιές και γενιές πολιτών ν υποφέρουν και υπέφεραν στη διάρκεια αυτών των επτά δεκαετιών της βασιλείας της Ελισάβετ, την τρομερή απάνθρωπη, πολεμική και καταστροφική δύναμη της Βρετανικής Αυτοκρατορίας μέσω πραξικοπημάτων, οικονομικών κρίσεων, επιθέσεων και μόνιμων προκλήσεων.

Φέρνω πιο κοντά στις σκέψεις μου τα εκατομμύρια των ανθρώπων αυτών των αδελφών εθνών που υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν τρομερές οικονομικές δυσκολίες, λόγω της κατάφωρης λεηλασίας και ληστείας της κληρονομιάς τους από τις αγγλοσαξονικές δυνάμεις. Και αυτό επέτρεψε σε αυτή τη γυναίκα και την οικογένειά της -και χωρίς να δουλέψει ποτέ- να είναι μεταξύ των πλουσιότερων στον κόσμο.

Και για να μην επεκταθώ περισσότερο, αν και με μια οδυνηρή και ποτέ παραιτημένη εξέγερση, συνοψίζω σε ένα μόνο δάκρυ τόσους λαούς του κόσμου, συντετριμμένους από τα φρικτά βρετανικά όπλα και τις οικονομικές τους δικτατορίες ανά τους αιώνες, με αυτή την εγκληματική συμπεριφορά που άγρια ​​και υποκριτικά αποκαλούν «φλέγμα» ενώ στην πραγματικότητα αυτό που τους ανήκει ο τίτλος αυτών που έκαναν το δουλεία "βιομηχανία".

Σήμερα, ο συστημικός Τύπος της αποδίδει την λεπτεπίλεπτη δόξα του, με δημαγωγία και νοσηρότητα πλημμυρίζει τα πάντα με ευκαιριακούς θρήνους για τους γαλαζοαίματους νεκρούς τους με μια σκανδαλώδη επίδειξη υπακοής και υπερβάλλοντος ζήλου.

Αλλά την ίδια στιγμή, αυτός ο ίδιος υποκριτικός Τύπος χωρίς ίχνος ντροπής δεν αναφέρει ούτε ένα από τα εκατομμύρια θύματα σε αυτά τα 69 χρόνια βασιλείας.

Γι' αυτό θέλω να υποκλιθώ στην οδυνηρή ανάμνηση του καθενός τους και να τους πω με το χέρι στην καρδιά ...

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!
Αναπαυθείτε εν ειρήνη!
Μαδρίτη, 9/8/22