Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Πέθανε ο κουβανός στρατηγός Λουίς Ροντρίγκες Λόπες-Καγιέχα , επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας

Πηγή: Cubadebate

Χωρίς επικήδειους , γιατί σε τέτοιες στιγμές επισημότητας και φόρου τιμής τίποτα δεν είναι αρκετό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η μεταθανάτια τελετή απόδοσης φόρου τιμής στον Στρατηγό Λουίς Ροντρίγκες Λόπες-Καγιέχα , ο οποίος πέθανε το πρωί της 1ης Ιουλίου.

Χωρίς επικήδειους λόγους ή περιττά πρωτόκολλα, όπως ακριβώς ήταν στη ζωή ο Λουίς Αλμπέρτο, η εγκάρδια και οικεία τελετή έγινε στην αίθουσα Granma του Υπουργείου των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων (FAR). Εκεί βρίσκονταν οι σύντροφοί του από το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, ιστορικοί ηγέτες της Κουβανικής Επανάστασης και συγγενείς, συμπεριλαμβανομένης της χήρας του και των μεγαλύτερων παιδιών του, Ραούλ και Βίλμα.


Στο επίκεντρο όλων ήταν ο Αρχηγός του Στρατού Ραούλ Κάστρο Ρουζ, ο οποίος άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο μπροστά στα λείψανα του γιου του*, ο οποίος με τέτοια αφοσίωση έδωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της Πατρίδας και της Επανάστασης.


Τριαντάφυλλα άφησαν επίσης επίσης ο πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες, και
στη συνέχεια όλα τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου -του οποίου ο Ροντρίγκες Λόπες-Καγιέχα ήταν μέρος από το 2021- ο κομαντάντε του Επαναστατικού Στρατού Χοσέ Ραμόν Ματσάδο Βεντούρα ο Κομαντάντε της Επανάστασης Ραμίρο Βαλντές Μενέντες η πρώτη εκτελεστική αντιπρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων (
GAE) των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων, και οι υφυπουργοί της FAR.

Στη συνέχεια, φόρο τιμής απέδωσαν και οι συνάδελφοί του από την GAE . μέλη της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής και του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και αντιπροσωπεία ανώτερων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε όλα αυτά εκφράστηκε, ο φόρος τιμής και ο σεβασμός μιας χώρας που ξέρει να τιμά κάθε αυτόν που έφερε εις πέρας κάθε ένα από τα καθήκοντα που ανέλαβε με πίστη, υπευθυνότητα και αφοσίωση.

*σύζυγος της κόρης του