Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Η αλληλέγγυα ακτιβίστρια με την Κούβα Ana Hurtado δέχτηκε επίθεση στη Βαρκελώνη

Πηγή: islamiacu.blogspot.com 

Η δημοσιογράφος και ακτιβίστρια για την Κούβα Ana Hurtado δέχτηκε επίθεση την 1 Ιουλίου 2022, σε ένα σούπερ μάρκετ στη Βαρκελώνη.

Άτομο, ισπανικής υπηκοότητας, που συνοδευόταν από άλλον που κινηματογραφούσε με το κινητό του, την έβριζε, την έφτυσε και την προπηλάκισε κραυγάζοντας «σκατοκομμουνίστρια».

Το «αντι-Καστρικό» μέσο ενημέρωσης Cibercuba, ωστόσο, ξέπλυνε αυτή την επίθεση εναντίον μιας γυναίκας και με ξεκάθαρα ιδεολογικό κίνητρο, με τον εύγλωττο τίτλο: «Ισπανός αντιμετωπίζει την δημοσιογράφο Ana Hurtado σε σούπερ μάρκετ της Βαρκελώνης». 

Στο βίντεο που δημοσίευσε αυτό το portal, το οποίο παρείχε ο σύντροφος του επιτιθέμενου, αποκόπτονται επιλεκτικά τρία βασικά στιγμιότυπα: το φτύσιμο, η σωματική επίθεση και η παρέμβαση ενός μάρτυρα, Αργεντινού πολίτη, που βγήκε υπερασπιζόμενος το θύμα. Αυτές οι εικόνες, ωστόσο, βρίσκονται στο αρχείο ασφαλείας του σούπερ μάρκετ, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο η δικαστική αρχή και η αστυνομία.

ο ακροδεξιός τραμπούκος
 (βλ. βίντεο 1')
Με τη συνηθισμένη δημαγωγία, ο επιτιθέμενος φώναξε στην δημοσιογράφο: «ψωνίζεις σε σούπερ μάρκετ που δεν μπορούν να αγοράσουν οι Κουβανοί και υπερασπίζεσαι τους δολοφόνους της Κούβας. Πήγαινε στην Κούβα οπου οι Κουβανοί δεν μπορούν να ψωνίσουν σε ένα τέτοιο σούπερ μάρκετ». Είναι το γνωστό σενάριο made in Miami: Αυτοί που υποστηρίζουν τον αποκλεισμό και τις κυρώσεις εναντίον του κουβανικού λαού, προσπαθώντας να τον κάνουν να επαναστατήσει ενάντια στην Επανάσταση, πρέπει να χρεώσουν τις ελλείψεις που δημιουργούν οι κυρώσεις και ο αποκλεισμός στην κουβανική κυβέρνηση.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Cubainformacion TV, η Ana Hurtado κατηγορεί επίσης μέλη της κουβανικής άκρας δεξιάς, όπως τον Lázaro Mireles, μέλος του Vox και ηγέτη του προγράμματος SOSCuba Madrid, ότι διαδίδουν μηνύματα μίσους εναντίον της, υποκινώντας επαναλαμβανόμενες επιθέσεις όπως αυτή.

Η κινηματογραφίστρια αφηγείται ότι, πριν από τρεις εβδομάδες, υπέστη άλλη μια επίθεση στο δρόμο, την οποία θεωρεί ότι ήταν η πρώτη «προειδοποίηση». Αργότερα, άρχισε να δέχεται απειλές θανάτου και ακολούθησε η επίθεση στο σούπερ μάρκετ.

Ο ρόλος της Ana Hurtado ήταν θεμελιώδης στην αποκάλυψη ακροδεξιών κουβανικής καταγωγής στη Βαρκελώνη, οι οποίοι πραγματοποιούν βίαιες συγκεντρώσεις εδώ και μήνες μπροστά από το κουβανικό προξενείο στη Βαρκελώνη.

Η Hurtado δημοσιοποίησε ότι ο επικεφαλής τους, ο Κουβανός μουσικός Sayde Chaling-Chong, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το (ακροδεξιό) κόμμα Vox και σήμερα είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ιβηροαμερικανικής Συμμαχίας κατά του Κομμουνισμού, είχε καταδικαστεί για σεξιστική βία κατά της συντρόφου του και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Αυτή και άλλες καταγγελίες για την ανηθικότητα του «αντι-καστρισμού», που χρηματοδοτείται ευρέως από το Μαϊάμι και τη Μαδρίτη, έχουν οδηγήσει τα καλέσματά τους μα φυλλοροούν μέχρι που σχεδόν εξαφανίστηκαν.