Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Η Κούβα και η Ινδία υπογράφουν συμφωνίες οικονομικής συνεργασίας

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε από τον πρόεδρο της Banco Exterior της Κούβας,  και από τον γενικό διευθυντή της EximBank, Nirmit Ved , παρουσία του πρέσβη της Δημοκρατίας της Ινδίας στην Κούβα, S. Janakiraman.

Με σκοπό τη διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Κούβας και Ινδίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (27/6/2022) στην Αβάνα η υπογραφή της πιστωτικής συμφωνίας ύψους εκατό εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο εθνών.

Το έγγραφο υπογράφηκε σε συνάντηση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Κούβας, Ricardo Cabrisas Ruiz, και του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, Saurabh Kumar, οι οποίοι υπογράμμισαν τη θετική κατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και συμφώνησαν στις ευρείες προοπτικές που υπάρχουν για να ενισχύσουν τους οικονομικούς, εμπορικούς, χρηματοπιστωτικούς δεσμούς και τη μεταξύ τους συνεργασία.

Από την άλλη, η υφυπουργός Εξωτερικών, Anayansi Rodríguez Camejo, είχε προηγουμένως συνομιλία με τον Ινδό ομόλογό της, Saurabh Kumar, όπου, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, επικύρωσαν τη βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως π.χ. υγεία, βιοτεχνολογία, πηγές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, γεωργία, τηλεπικοινωνίες, αθλητισμός και εκπαίδευση. 

Επιβεβαιώθηκε, η συμφωνία και τη υποστήριξη σε διεθνή φόρουμ πάντα , της πολυμέρειας, των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των σκοπών και αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.