Τρίτη 17 Μαΐου 2022

REDH gr: Παράρτημα του Μαϊάμι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για άλλη μια φορά

 Πηγή:  redhgrecia.blogspot.com

Υπό την αιγίδα , την πολιτική και οικονομική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες πολιτική εκδήλωση με την συμμετοχή του Αμερικανό- Κουβανού, Λεο Χαβιε Χέντριξ στις 17 Μαΐου στις Βρυξέλλες. Μια εκδήλωση που στοχεύει να ενταθεί ακόμα περισσότερο η πολλαπλή επίθεση, οι παράνομες κυρώσεις και ο πόλεμος ( διπλωματικός, οικονομικός) εναντίον της Κούβας.

Η πλήρη υποταγή των θεσμών της ΕΕ και της ηγεσίας της , στο αιματηρό , παράνομο οικονομικό πόλεμο των ΗΠΑ σε βάρος της Κουβας για πάνω από 60 χρόνια συνεχίζεται και εντείνεται. Πράξη καταδικασμένη δεκάδες φορές από την συντριπτική πλειοψηφία της Γ.Σ. του ΟΗΕ . Μόνες χώρες που βρίσκονται σε οικτρή μειοψηφική και ντροπιαστική θέση είναι συνήθως τα τελευταία χρόνια, οι ΗΠΑ , το Ισραήλ και η Ουκρανία....

Καλούμε τους ελληνικούς πολιτικούς φορείς , τις κοινωνικές οργανώσεις , το φοιτητικό και εργατικό κίνημα , τον ελληνικό λαό , να διατρανώσουμε την σθεναρή αντίσταση μας σε τέτοιες πολιτικές « εκδηλώσεις» των πιο ακραίων αντί- κουβανικων, μισθοφορικών μονάδων υπό την προστασία των πατρώνων τους στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες , αφού οι διάφοροι « Γκουαιντό» της εποχής μας βρίσκουν καταφύγιο και αξιοποιούνται από τον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό και τις λοιπές τους συμμαχικές δυνάμεις σε πράξεις έξω από το διεθνές δίκαιο, την κοινή λογική και τις βαθιές δημοκρατικές παραδώσεις αλληλεγγύης και διεθνισμού των λαών της Ευρώπης.

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στις εκδηλώσεις της καμπάνιας
UnBlockCuba GR που πραγματοποιούνται στην χώρα μας και σε δεκάδες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου εδώ και δύο χρόνια, ζητώντας την άρση του εγκληματικού οικονομικού, εμπορικού, χρηματοπισωτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ κατά της Κούβας εδώ και πάνω από έξι δεκαετίες.
Eλληνικό  Παράρτημα