Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Βολιβία: Έφτασε στην πρωτεύουσα η Πορεία 1.000.000 λαού - ( FOTOS + VIDEOS )

 Πηγή:  Resumen Latinoamericano

Η Πορεία για την Πατρίδα, την υπεράσπιση της δημοκρατίας, την ενότητα της χώρας και υποστήριξης της κυβέρνησης του Προέδρου Λουίς Άρσε και του Αντιπροέδρου Νταβίντ Τσοκεγιουάνκα, έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από επτά ημέρες κινητοποίησης στην  στην πρωτεύουσα Λα Πας.

Πάνω από ένα εκατομμύριο ιθαγενείς, αγρότες, επαγγελματίες και εργάτες, οργανωμένοι σε διάφορα κινήματα και κοινωνικές οργανώσεις, αλλά επίσης και άνθρωποι που συμμετείχαν ατομικά στην πορεία, μπήκαν στην έδρα της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα.

Επικεφαλής της πολυήμερης πορείας, ο Έβο Μοράλες, ηγέτης του Κινήματος προς το Σοσιαλισμό (MAS), ο πρόεδρος της Γερουσίας, Ανδρόνικο Ροντρίγκες, ο πρόεδρος της Βουλής Φρέντυ Μαμάνι, μεταξύ άλλων, καθώς και οι βασικοί ηγέτες των εθνικών κοινωνικών οργανώσεων.


Imagen
Imagen
Imagen
Imagen
Puede ser una imagen de 6 personas, personas de pie y texto que dice "#MARCHA PATRIA FRANÍA OJ 29 DENOVIEMBRE HA POR AΔÎ Todos estamos unidos para defender la democracia, CTo nuestra patria, nuestra soberanía nuestra Constitución Política del Estado. A D0 DAVID CHOQUEHUANCA VICEPRE VICEPRESIDENTE DEL ESTADOPLURINACIONALDE BOLIVIA BOLIVIA MINISTERIODE DECOMUNICACIÓN"
Puede ser una imagen de 2 personas, personas de pie y al aire libre
Puede ser una imagen de una o varias personas, personas de pie y al aire libre

«Ο λαός της Βολιβίας επιδεικνύει ενότητα υπερασπιζόμενος τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή μας. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τη δεξιά, ότι με τον λαό δεν παίζεις δεν παίζεις. Ζήτω η #Marcha Por LaPatria! (Πορεία για την Πατρίδα ) έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Πρόεδρος Αρσε κατά την είσοδο της πορείας στη Λα Πας, προς την Πλατεία Σαν Φρανσίσκο, ένα μέρος όπου συγκεντρώθηκαν διάφορες οργανώσεις περιμένοντας την πορεία.

Η πορεία ξεκίνησε από τον δήμο Καρακόγιο της περιφέρειας Ορούρο το πρωί της Τρίτης 23 Νοεμβρίου και μετά από επτά ημέρες, εκπληρώνει την τελευταία της ημέρα, ως ένα ειρηνικό μέτρο απέναντι στις ενέργειες αποσταθεροποίησης του Νοεμβρίου, των τμημάτων της αντιπολίτευσης που πρωταγωνίστησαν στο πραξικόπημα του 2019.

"Οι συντροφοί μας, ο πρόεδρος Lucho (Λουίς) [Αρσε και ο αντιπρόεδρος Νταβίντ Τσοκεγιουάνκα ενώθηκαν μαζί μας στη Marcha Por La Patria, μαζί θα φτάσουμε στην πόλη Λα Πας, από όπου θα πούμε στους πραξικοπηματίες ότι τον λαό τον σέβονται", έγραψε ο Έβο Μοράλες στον λογαριασμό του στο Facebook σήμερα το πρωί.

Αναμένεται ότι στην Πλατεία Σαν Φρανσίσκο θα επικυρωθεί το αίτημα της πορεία, για ειρήνη, ενότητα και δημοκρατία, όπως εκφράστηκε στις κάλπες τον Οκτώβριο του 2020 με το 55,11% που πέτυχε στις κάλπες το Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό (MAS).

Ο Πρόεδρος Λουίς Άρσε υποδέχεται τη μεγάλη «Πορεία για την Πατρίδα» στο El Alto












Εικόνα