Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

To Περού αποκαθιστά τις διπλωματικές σχέσεις με τη Βενεζουέλα και επιθυμεί εμβάθυνση των σχέσεων με την Κίνα

 Πηγή: teleSUR ,  telesurtv.net

Μετά από τέσσερα χρόνια διακοπής των διπλωματικών σχέσεων, η Βενεζουέλα και το Περού εξομάλυναν πλήρως τις σχέσεις τους, καθώς και οι δύο χώρες ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε ανταλλαγή πρεσβευτών. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διόρισε τον Αλεξάντερ Γιάνες Ντελεόυς ως νέο πρεσβευτή της στο Περού, ενώ η Λίμα διόρισε τον Ρίτσαρντ Ρόχας Richard ως επικεφαλής της διπλωματικής της αποστολής στο Καράκας. Κατά την άνοδο στην εξουσία του Περού 
του Προέδρου Πέδρο Καστίγιο, τον περασμένο Ιούλιο και τα δύο έθνη εξέφρασαν την προθυμία τους να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους.



Ο πρόεδρος του Περού, Πέδρο Καστίγιο, δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι πρόθυμος να ενισχύσει τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με την Κίνα, καθώς αποτελεί στρατηγικό εταίρο για τη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 130ης Έκθεσης Εισαγωγών και Εξαγωγών της Κίνας (Έκθεση Canton), ο αρχηγός κράτους αναγνώρισε ότι η Κίνα είναι ο κύριος εμπορικός εταίρος του Περού, μετά από περισσότερα από 22 δις δολάρια διμερούς εμπορίου.