Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Eλληνικές οργανώσεις καταδίκασαν τον αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ στην Καλαμάτα

  Πηγή: prensa-latina.cu
Αθήνα, 18 Οκτωβρίου (Prensa Latina)
- Πολιτικές και αλληλέγγυες οργανώσεις επανέλαβαν στην ελληνική πόλη της Καλαμάτας την καταδίκη τους για τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Κούβα, ανέφεραν σήμερα διπλωματικές πηγές.

Με πρόσκληση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) Μεσσηνίας, μέλη αυτής της οργάνωσης, του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου (Καλαμάτας) Venceremos και του Κομμουνιστικού Κόμματος εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο νησί της Καραϊβικής και κατήγγειλαν τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες εναντίον του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε με το σύνθημα "Η Κούβα δεν είναι μόνη", οι παρευρισκόμενοι επέκριναν την αύξηση των αμερικανικών επιθέσεων κατά του νησιού, στη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 και αναγνώρισαν τις προσπάθειες της χώρας αυτής για την αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Από την πλευρά της, η πρέσβειρα του νησιού της Καραϊβικής Σέλμυς Μαρία Ντομίνγκες ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στη διάδοση της αλήθειας για την Κούβα.

Το κύριο πρόβλημα για την ανάπτυξη της χώρας μου -είπε- είναι η εχθρότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες δεν ανέχονται την ύπαρξη μιας σοσιαλιστικής επανάστασης σε αυτό που θεωρούν πίσω αυλή τους

Καταδίκασε επίσης την έξαρση, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ (2017-2021) και του Τζο Μπάιντεν, της οικονομικής πολιορκίας, των άμεσων επιθέσεων και της ιδεολογικής ανατροπής.

Η Ουάσινγκτον επινοεί προσχήματα για να θέσει την Κούβα σε άδικες λίστες, προωθεί κάθε είδους εκστρατείες, δημιουργεί ψεύτικα θύματα και καταστολή για να αμαυρώσει την εικόνα της Επανάστασης. Στόχος της είναι να παρουσιάσει την ιδέα μιας χώρας σε χάος και κατάρρευση, να προκαλέσει μια κοινωνική έκρηξη και να δικαιολογήσει μια παρέμβαση, επεσήμανε.Ο Ντομίνγκες επιβεβαίωσε ότι το έθνος του απορρίπτει κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές του υποθέσεις και διαβεβαίωσε ότι μια στρατιωτική επίθεση θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Από την άλλη, τόνισε ότι, παρά τον αποκλεισμό και τις επιθέσεις των ΗΠΑ, η Κούβα ανέπτυξε τρία εμβόλια και δύο υποψήφια εμβόλια κατά του Covid-19 και έστειλε τους γιατρούς της ταξιαρχίας Henry Reeve να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε δεκάδες κράτη σε όλο τον κόσμο.
Και συνόψισε λέγοντας ότι «Παρά όλες τις ιμπεριαλιστικές ενέργειες, ο κουβανικός λαός δεν θα παραιτηθεί από την οικοδόμηση μιας χωρίς αποκλεισμούς, δημοκρατικής, ευημερούσας και βιώσιμης σοσιαλιστικής κοινωνίας με όλους και για το καλό όλων».