Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Η Κούβα ευχαριστεί τη Βενεζουέλα για τη μεταφορά 30 κοντέινερ τροφίμων – Τόνοι φαγητού και ιατρικών εφοδίων από το Μεξικό και Τζαμαϊκανούς υγειονομικούς

Αναδημοσίευση από: guernica.eu
Πηγή: Telesur

Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίλα ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας για τη μεταφορά 30 εμπορευματοκιβωτίων και 20 τόνων ρυζιού σε σακούλες για να βοηθήσει το νησί να αντιμετωπίσει τον αποκλεισμό των ΗΠΑ εν μέσω της πανδημίας.

«Η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών μας ενισχύεται έναντι της ιμπεριαλιστικής εχθρότητας που προσπαθεί να μας λυγίσει από την πείνα και την ανάγκη», δήλωσε ο Ροντρίγκεζ και πρόσθεσε ότι η Κούβα περνάει αυτήν τη στιγμή το τρίτο κύμα COVID-19.

Η χώρα έλαβε επίσης 1.283 τόνους τροφίμων και ιατρικών εφοδίων που εστάλησαν από τον Πρόεδρο του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπράντορ, η κυβέρνηση του οποίου θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις ανάγκες του λαού της Κούβας.

«Η Κούβα είναι μια ελεύθερη και κυρίαρχη χώρα. Άλλα έθνη δεν πρέπει να ανακατεύονται στις εσωτερικές της υποθέσεις», τόνισε ο Πρέσβης του Μεξικού στην Κούβα, Μιγκέλ Ντίαζ, υπενθυμίζοντας τις διαδηλώσεις του Ιουλίου που προωθήθηκαν από οργανώσεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Τα τρόφιμα που θα προσφερθούν θα διανεμηθούν δωρεάν σε 3,8 εκατομμύρια οικογένειες. Τα έξοδα μεταφοράς, αποθήκευσης και διανομής επιβαρύνουν το κράτος. Άλλοι δικαιούχοι θα είναι κέντρα απομόνωσης που στεγάζουν ύποπτα κρούσματα COVID-19, παιδικά σπίτια, γηροκομεία και νοσοκομεία.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Τζαμάικα και οι Κουβανοί κάτοικοι αυτής της χώρας έστειλαν επίσης μια παρτίδα 200 κιλών συρίγγων, βελόνων, μασκών και απολυμαντικών για να καταπολεμήσουν την πανδημία στην επαρχία του Σαντιάγο της Κούβας.

Από την 1η Αυγούστου, η Κούβα είχε αναφέρει 403.622 κρούσματα COVID-19 και 2.913 θανάτους, 68 από τους οποίους έλαβαν χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.