Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Τρομοκρατική επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά της πρεσβείας της Κούβας στη Γαλλία

 Πηγή: cubadebate.cu


Γύρω στις 11:45 μ.μ. τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, έγινε τρομοκρατική επίθεση εναντίον της κουβανικής πρεσβείας στη Γαλλία. Τρία κοκτέιλ Μολότοφ ρίχτηκαν προς την έδρα, δύο έφτασαν στην εξωτερική περίμετρο της πρεσβείας και ένα δεν μπήκε. Ως αποτέλεσμα, προκλήθηκε πυρκαγιά που έσβησαν οι υπάλληλοι της διπλωματικής αποστολής. Η αστυνομία και οι πυροσβέστες βρίσκονται επί τόπου, ανέφερε η κουβανική πρεσβεία με έδρα το Παρίσι.

Ο υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκεζ, καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια και κατέστησε υπεύθυνη την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για αυτά τα γεγονότα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον της διπλωματικής έδρας ως τρομοκρατική ενέργεια και είπε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι η Ουάσιγκτον φέρει την ευθύνη για αυτά τα γεγονότα, λόγω των συνεχών εκστρατειών της κατά του έθνους της Καραϊβικής, οι οποίες ενθαρρύνουν τέτοιες πράξεις.

Ο Ροντρίγκεζ αναφέρθηκε επίσης στις συνεχείς εκκλήσεις για βία που, με πλήρη ατιμωρησία, εξαπολύονται από το έδαφος της Βόρειας Αμερικής.

Αυτή τη Δευτέρα ο επικεφαλής της κουβανικής διπλωματίας διέψευσε επίσης τις ειδήσεις σχετικά με φερόμενες λαϊκές εξεγέρσεις στο νησί των Αντιλλών, οι οποίες διαδίδονται στα κοινωνικά δίκτυα.

"Στην Κούβα επικρατεί απόλυτη ηρεμία", τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι είναι αναληθές ότι υπάρχουν ταραχές, όπως διαδίδεται ψευδώς τώρα με τη συνενοχή των πολυεθνικών και ψηφιακών πλατφορμών, οι οποίες παραβιάζουν τους κανόνες της κοινότητάς τους και διαδίδουν μηνύματα μίσους και ψεμάτων.


Νωρίς το πρωί της 27ης Ιουλίου, αφού η διπλωματική έδρα της Κούβας σε αυτήν την ευρωπαϊκή χώρα δέχτηκε αυτή την επίθεση, και ακόμα με τη θέρμη της Ημέρας της Εθνικής Εξέγερσης (26/7), ο σύλλογος εργαζομένων της πρεσβείας της Μεγαλύτερης των Αντιλλών στη Γαλλία επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του στην Επανάσταση και τον σοσιαλισμό, ακολουθώντας το παράδειγμα του Φιντέλ, του Ραούλ και της Γενιάς της Εκατονταετηρίδας.

Πολλές προσωπικότητες, θεσμοί και λαός έχουν καταδικάσει τη χρήση της τρομοκρατίας για την εμφύτευση φόβου, μίσους και τρόμου και απειλούν το κοινωνικοπολιτικό σχέδιο του έθνους της Καραϊβικής.