Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Η περουβιανή δικαιοσύνη θα εξετάσει εάν η Κέικο Φουτζιμόρι επιστρέψει στη φυλακή

Πηγή:  teleSUR

H Κέικο Φουτζιμόρι έχει εκτίσει ήδη 15 μηνών προφυλάκιση (2018-2020) κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος.

Ένας Περουβιανός δικαστής θα εξετάσει την επόμενη Δευτέρα 21 Ιουνίου, το αίτημα της Εισαγγελίας εναντίον της υποψήφιας του Fuerza Popular , Κέικο Φουτζιμόρι, να συνεχιστεί η προφυλάκισή της, εν αναμονή της απόφασης για την έναρξη δίκης για ξέπλυμα χρήματος.  

Ο δικαστής Βίκτορ Ζουνίγα, υπεύθυνος για τη διερεύνηση της υπόθεσης, παρέλαβε το αίτημα που υπέβαλε την Πέμπτη ο εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Χοσέ Ντομίνγκο Πέερς , υπεύθυνος για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Το αίτημα του εισαγγελέα υποβλήθηκε μετά τη διαπίστωση ότι η Κέικο Φουτζιμόρι είχε επαφή κατά τη διάρκεια της εκλογικής εκστρατείας με μάρτυρες της έρευνας, παραβιάζοντας μία από τις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της υπό όρους απελευθέρωσης που της χορηγήθηκε.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, η Κέικο Φουτζιμόρι διέπραξε το αδίκημα που δικαιολογεί την προφυλάκισή της όταν συναντήθηκε με τον Μιγκέλ Τόρρες, στέλεχος του κόμματος της Fuerza Popular, αν και η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν είναι μάρτυρας της ανοιχτής υπόθεσης για απόκρυψη εκλογικών εισφορών που ελήφθησαν κρυφά .

Τον περασμένο Απρίλιο, ο δικαστής Ζουνίγα έδωσε κατ' εξαίρεση άδεια στη Φουτζιμόρι να ταξιδέψει σε όλη τη χώρα για να κάνει την προεκλογική της εκστρατεία. . Η Εισαγγελία έχει προτείνει ήδη, ποινή φυλάκισης 30 ετών και 10 μηνών για την κόρη του πρώην προέδρου Αλμπέρτο Φουτζιμόρι και διάφορες ποινές για 41 άλλους κατηγορούμενους.

Η Κείκο Φουτζιμόρι, έχει ήδη εκτίσει ποινή προφυλάκισης 15μηνών, την περίοδο 2018-2020.