Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Κολομβία : Οι διαδηλωτές απαιτούν τον τερματισμό της καταστολής

   Πηγή: teleSUR

Οι  πράκτορες του Κράτους συνεχίζουν να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα του πληθυσμού, δήλωσε το  Συνέδριο των Λαών.

Οργανώσεις, συλλογικότητες  και φοιτητές  συνεχίζουν τις διαδηλώσεις στην Κολομβία για 44 συνεχόμενες ημέρες που διαρκεί η Εθνική  Απεργία, απαιτώντας μετασχηματισμούς στη χώρα και τερματισμό της καταστολής ενάντια στους διαδηλωτές.

Η πλατφόρμα Colombia Informa ανακοίνωσε ότι αυτή την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε «συγκέντρωση φοιτητών στην είσοδο του Εθνικού Πανεπιστημίου της Μπογκοτά και πορεία στο Γραφείο του Εισαγγελέα Μπάνκερ σε μια ακόμη ημέρα της απεργίας».

Από την πλευρά της, η κοινωνική οργάνωση Συνέδριο των Λαών, κατήγγειλε την Τετάρτη ότι στην πόλη Περέιρα, στη συνοικία Πισαράλδα, οι δυνάμεις καταστολής, ειδικότερα η Esmad (Μονάδα Αντιμετώπισης Ταραχών), επιτέθηκαν σε διαδηλωτές. "Η αδιάκριτη και παράτυπη επίθεση από κρατικούς πράκτορες συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του πληθυσμού", ανέφερε.

Επίσης,  η πλατφόρμα επικοινωνίας Hekatombe ανέφερε, επίσης, την Τετάρτη, ότι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εναλλακτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και βουλευτές  κατήγγειλαν τη συνεχιζόμενη χρήση πυροβόλων όπλων εναντίον των κινητοποιημένων πολιτών στο  Ανδρές Σανίν στο Κάλι. 

Επιπλέον , η συλλογικότητα Temblores, η οποία δημοσιοποιεί διαρκώς μέσω του λογαριασμού της στο Twitter αυθαιρεσίες ων αστυνομικών δυνάμεων, παρουσίασε μαζί με άλλες οργανώσεις Έκθεση με τα περιστατικά αστυνομικής βίας.



Μεταξύ των περιστατικών που αναφέρονται, συμπεριλαμβάνονται, δολοφονίες διαδηλωτών. αστυνομική βία, ρίψη δακρυγόνων σε σπίτια,  παραβίασεις της αρχής της δημοσιότητας, η επιβολή παράλληλων μέτρων σε άτομα που κρατούνται αυθαίρετα, η σεξουαλική βία,  οφθαλμικά τραύματα και εξαφανίσεις.