Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Προκαταρκτική συμφωνία για την παραγωγή του κινεζικού εμβολίου Sinoparm στην Αργεντινή

 Πηγή: pagina.com.ar

Η πρεσβεία της Κίνας στην Αργεντινή ανακοίνωσε την Τρίτη το βράδυ ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την τοπική παραγωγή εμβολίου κατά του covid-19 από το εργαστήριο Sinopharm στη χώρα.

«Μετά τη συνάντηση με την Κάρλα Βιτσότι, ο Πρέσβης Ζου Ξιαολί επιβεβαίωσε ότι έχουν επιτευχθεί συμφωνίες για την παραγωγή των εμβολίων Sinopharm στην Αργεντινή. Οι φαρμακευτικές εταιρείες και των δύο χωρών θα πραγματοποιήσουν άμεσα διαβουλεύσεις για να ξεκινήσουν την παραγωγή το συντομότερο δυνατό», ανακοίνωσαν από την πρεσβεία μέσω ενός μηνύματος  στον επίσημο λογαριασμό της στο κοινωνικό δίκτυο Twitter.

"Η κινεζική πρεσβεία στην Αργεντινή, όπως πάντα, θα υποστηρίξει την κοινή προσπάθεια και των δύο χωρών να αντιμετωπίσουν την πανδημία και θα βοηθήσει τη Sinopharm στη στενή συνεργασία της με τη χώρα, προκειμένου να αυξηθεί η απάντηση Κίνας-Αργεντινής στην υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης", πρόσθεσαν στο κοινωνικό δίκτυο.

Όπως είχε ξαναγράψει η Página/12, η ​​συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου στη χώρα περιλαμβάνει την Sinergium Biotech, το εργαστήριο που ήταν παρόν στη συνάντηση της Δευτέρας με την υπουργό Κάρλα Βιτσότι, τη σύμβουλο Σεσίλια Νικολίνι, τον πρέσβη της Κίνας στην Αργεντινή, Ζου Ξιαολί, τον αργεντινό ομόλογό του στην Κίνα, Σαμπίνο Βάκα Ναρβάχα και διευθυντικά στελέχη του εργαστηρίου Sinopharm. Φεύγοντας από τη συνάντηση, η Βιτσότι τόνισε την «καλή θέληση» και των δύο κυβερνήσεων καθώς και των εταίρων του ιδιωτικού τομέα και ξεχώρισε τη «στρατηγική σημασία» που έχει για τη χώρα μας  «η δυνατότητα συνεργασίας και συμμετοχής στην έρευνα και την αλυσίδα παραγωγής εμβολίων που χρησιμοποιούνται στην Αργεντινή και τη Λατινική Αμερική μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ».

Τώρα θα μένει να μάθουμε την άφιξη του αντιγόνου του κινεζικού εμβολίου για να συνεχιστεί η παραγωγή στο εργοστάσιο που έχει η Sinergium (των οικογενειών Μπαγό, Σιλέτσκι, Γκολντ και Ζίγκμαν) στην επαρχία του Μπουένος Άιρες. Θα μπορούσαν να παρασκευαστούν μέχρι 20 εκατομμύρια δόσεις στη χώρα.