Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Ψηφίσματα αλληλεγγύης με την Κούβα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης – Συκεών

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης – Συκεών για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους Κουβανούς γιατρούς

Ψήφισμα καταδίκης της απόφαση του Αμερικάνικου Υπουργείου Εξωτερικών να συμπεριλάβει την Κούβα στον μονομερή κατάλογο των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης – Συκεών για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους Κουβανούς γιατρούς

Στις συνθήκες της πανδημίας -το δεύτερο κύμα της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη- είναι μεγάλης σημασίας το παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς της προσφοράς των Κουβανών γιατρών και νοσηλευτών.

Οι Κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν προσφέρει από το 2005 σημαντική βοήθεια σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και σοβαρών επιδημιών σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Είναι γεγονός πως οι ομάδες των Κουβανών γιατρών δραστηριοποιούνται κυρίως σε φτωχές χώρες, συνδράμοντας και φροντίζοντας συνανθρώπους μας ανά την υφήλιο που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η συμβολή της ταξιαρχίας «Henry Reeve» στην παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19 αλλά και η δράση της όλα τα προηγούμενα χρόνια ενισχύουν το αίτημα να είναι η Ταξιαρχία «Henry Reeve» υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης 2021.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών στηρίζει την παγκόσμια καμπάνια για την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Διεθνή Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve».

///////


Ψήφισμα καταδίκης της απόφαση του Αμερικάνικου Υπουργείου Εξωτερικών να συμπεριλάβει την Κούβα στον μονομερή κατάλογο των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών καταδικάζει την απόφαση του Αμερικάνικου Υπουργείου Εξωτερικών να συμπεριλάβει για μια ακόμη φορά την Κούβα στον μονομερή κατάλογο των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Θεωρούμε την απόφαση αυτή ψεύτικη και υποκριτική που στόχο έχει να δυσφημήσει μια χώρα που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους λαούς όλου του κόσμου.

Η Κούβα όχι μόνο δεν στηρίζει την τρομοκρατία, αλλά αντίθετα είναι η ίδια θύμα δεκάδων τρομοκρατικών ενεργειών και επιθέσεων, που ενορχηστρώθηκαν και καθοδηγήθηκαν από τις κυβερνήσεις και τις υπηρεσίες των ΗΠΑ και έχουν οδηγήσει στον θάνατο και στον τραυματισμό χιλιάδες Κουβανούς πολίτες.

Ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, με τις αμέτρητες στρατιωτικές επεμβάσεις, με τη στήριξη των πιο σκληρών δικτατορικών καθεστώτων (ανάμεσά τους και την εφτάχρονη δικτατορία στη χώρα μας) σε όλο τον κόσμο, δεν έχει ούτε το ηθικό ούτε και το πολιτικό ανάστημα να θεωρεί τη σοσιαλιστική Κούβα ως χώρα που στηρίζει την τρομοκρατία.

Θεωρούμε πως η απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, έχοντας σαν πρόσχημα την “αντιμετώπιση της τρομοκρατίας”, στοχεύει στη συνέχιση των μέτρων οικονομικού αποκλεισμού της Κούβας, εξαναγκάζοντας έναν λαό και μια χώρα να παραιτηθούν από το δικαίωμά τους – δικαίωμα που υπερασπίζονται 62 χρόνια τώρα αυτοί και μόνο αυτοί να καθορίζουν το μέλλον τους.

ΖΗΤΑΜΕ την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης όπως και το σταμάτημα του απαράδεκτου οικονομικού αποκλεισμού της Κούβας».

Επίσης, απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις μέλη της να  αρνηθούν ρητά να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του αποκλεισμού.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθ. 14/2021

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ