Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Περισσότερες από 15 πόλεις στις ΗΠΑ ζητούν ομαλοποίηση των σχέσεων με την Κούβα

Περισσότερες φωνές του αμερικανικού λαού ζητούν την ομαλοποίηση των σχέσεων της κυβέρνησης του με την Κούβα και την άρση των άδικων παρεμβατικών κυρώσεων.

Στο αίτημα 15 άλλων αμερικανικών πόλεων προστίθεται ο Δήμος του Σικάγου και το Σχολικό Διοικητικό Συμβούλιο του Μιλγουόκι, Ουισκόνσιν, που υιοθέτησαν ομόφωνα ένα ψήφισμα που απευθύνεται στη κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν και τις άλλες πολιτικές αρχές. 

Καλούν σε διαπραγματεύσεις με τους κουβανούς ομολόγους τους για να διερευνήσουν τη συνεργασία, ως ένα βήμα προς την ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων.

Παρόμοια αιτήματα έχουν υποστηριχθεί επίσης από ακαδημαϊκούς, θρησκευτικές οργανώσεις και κοινωνικά κινήματα στο Ντιτρόιτ, το Κλήβελαντ, το Μάντισον και άλλες περιοχές.

Σε αυτή τη περίπτωση, ο Συνασπισμός για την Ομαλοποίηση των Σχέσεων με την Κούβα επαίνεσε το dωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα της Κούβας: “για τη σταθερά υψηλή ακαδημαϊκή του απόδοση, την εστίαση του στην πολιτιστική ένταξη, την ισότητα και συμμετοχή των μαθητών - όλα τα πράγματα που οι Αμερικανοί εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν να επωφεληθούν μέσω πολιτιστικών ανταλλαγών”, σημείωσαν στην ανακοίνωση τους.


NK