Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Ο Έβο Μοράλες καταγγέλει πολιτική –μιντιακή καμπάνια κατά του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

 Πηγή: .resumenlatinoamericano.org

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, κατήγγειλε μέσω του λογαριασμό του στο Twitter μια πολιτική – μιντιακή  εκστρατεία ενάντια στο ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό Sputnik V.

Πρόσθεσε επίσης  ότι οι «μεγάλες κοινοπραξίες» εμπορευματοποιώντας την υγεία παραπληροφορούν σχετικά με την αποτελεσματικότητα του σκευάσματος που αναπτύχθηκε στη Ρωσία για  τον κορονοϊό.

"Καταγγέλλουμε μια πολιτική – μιντιακή εκστρατεία των μεγάλων κοινοπραξιών που επιχειρούν στον κλάδο της υγείας ενάντια στο εμβόλιο Sputnik V που αποφασίστηκε να αγοράσουμε για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Η παραπληροφόρηση, σε θέματα υγείας, είναι μια επίθεση ενάντια στο δικαίωμα στη ζωή", έγραψε στο λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο  ο πρώην πρόεδρος.

Στις 30 Δεκεμβρίου, υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ των αρχών της Βολιβίας και του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων για την παροχή εμβολίων Sputnik V στο λατινοαμερικάνικο έθνος.

Αναφέρθηκε ότι η πρώτη επίσημη παράδοση θα  πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου,  και θα αφορά 1.700.000 δόσεις,  ενώ μια ακόμη αποστολή θα φτάσει στη Χώρα στα τέλη Απριλίου και μια τρίτη τον Μάιο. Γενικά, η συμφωνία προβλέπει την παράδοση στη χώρα της Νότιας Αμερικής 5,2  εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου.

 Η Βολιβία είναι  η τρίτη χώρα στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής,  μετά την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα, που  έλαβε το ρωσικό εμβόλιο.

Πηγή: YVKE Mundial