Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Πέθανε στη Βολιβία ο Osvaldo «Chato» Peredo

Πηγή: EL DEBER

Ο Peredo γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τρινιντάντ (Μπένι), επηρεάστηκε από τα μεγαλύτερα αδέλφια του, με τους οποίους συνδέθηκε με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βολιβίας και ήταν ηγέτες των λεγόμενων αντάρτικων κινημάτων. Τα δύο του αδέρφια Coco και Inti πολέμησαν στο πλευρό του Τσε Γκεβάρα στη Βολιβία 

Ο Peredo ίδρυσε ένα ρεύμα διανοουμένων στη Βολιβία που κέρδισε τον σεβασμό όλων των άλλων ρευμάτων. Δεκάδες συλλυπητήρια δημοσιεύτηκαν στον τύπο και τα κοινωνικά δίκτυα, μεταξύ των οποίων αυτά του προέδρου της Βολιβιάς Λουίς Αρσε Κατακόρα και του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες.

Ο θάνατός του προκλήθηκε από αναπνευστικές επιπλοκές ως αποτέλεσμα εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη πριν από χρόνια. H σορός του θα αποτεφρωθεί. 

Ο Osvaldo «Chato" Peredo πέθανε στις 2:10 μ.μ. την Τρίτη στο σπίτι του στη Σάντα Κρουζ (Βολιβία) , όπως επιβεβαίωσε μια από τις κόρες του, η Σέλμα, στην εφημερίδα EL DEBER. Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί. Παρουσίασε αναπνευστική ανεπάρκεια και κατέληξε. 

Το 2017 υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο επιδείνωσε την κλινική του κατάσταση. Η σορός του θα εκτεθεί στο σπίτι του και στη συνέχεια θα αποτεφρωθεί.