Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ο πρόεδρος Μαδούρο χαιρέτισε την επέτειο του κοινωνικού προγράμματος "Μαύρη Ιππολύτη"

 Πηγή: Prensa-latina.cu

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, χαιρέτισε σήμερα την 15η επέτειο της αποστολής "Μαύρη Ιππολύτη" (Misión Negra Hipólita), με στόχο την ολοκληρωμένη περίθαλψη και την κοινωνική επανένταξη ευάλωτων και αστέγων ατόμων.

«Την αγκαλιά μου γεμάτη εκτίμηση στην υπέροχη ομάδα της Μαύρης Ιππολύτης», δήλωσε ο πρόεδρος στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, επισημαίνοντας τα 15 χρόνια εργασίας «ένταξης και ανθρωπισμού» αυτού του κοινωνικού θεσμού.

Στις 24 Δεκέμβρη 2005, στην κυριακάτικη εκπομπή του Aló Presidente (Γεια σου Πρόεδρε), ο τότε πρόεδρος Ούγο Τσάβες (1954-2013) ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός προγράμματος που θα είχε ως στόχο την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας και την αποπληρωμή του τεράστιου κοινωνικού χρέους που κληρονομήθηκε από τις κυβερνήσεις της λεγόμενης Τέταρτης Δημοκρατίας.

Με το όνομα αυτό προς τιμήν της σκλάβας θεραπαινίδας του Απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ, η αποστολή "Μαύρη Ιππολύτη" ξεκίνησε στις 14 Γενάρη 2006 με προεδρικό διάταγμα, για να απλώσει το χέρι σε ανθρώπους που ζουν στους δρόμους, να τους παρέχει ολοκληρωμένη περίθαλψη και να τους επανεντάξει στην κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια του 2020, οι ακτιβιστές του προγράμματος εντόπισαν περισσότερους από 1.600 ευάλωτους πολίτες, οι οποίοι έλαβαν θεραπείες και απασχολήθηκαν σε κοινωνικοπαραγωγικές εργασίες στις λεγόμενες Σοσιαλιστικές Θεραπευτικές Κοινότητες.

Επιπλέον, το πρόγραμμα εξόπλισε έδρες στις θέσεις ολοκληρωμένης κοινωνικής μέριμνας που εγκατέστησε η κυβέρνηση στα σύνορα με τη Βραζιλία και την Κολομβία για να εξυπηρετήσει τους βενεζολάνους μετανάστες που προέρχονταν από άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής εν μέσω της πανδημίας Covid-19.