Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Επιβεβαιώθηκαν 4 νεκροί στις διαδηλώσεις στην Ουάσινγκτον

Πηγή:  Resumen Latinoamericano

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσινγκτον Ρόμπερτ Κοντέι επιβεβαίωσε σήμερα το θάνατο τεσσάρων ατόμων μετά από τραυματισμό κατά την εισβολή στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της εισβολής οπαδών του Τραμπ, υπήρξαν συγκρούσεις στην είσοδο της Βουλής των Αντιπροσώπων μεταξύ αστυνομίας και εξτρεμιστών, κατά την διάρκεια των οποίων αναφέρθηκε ότι οι επιτιθέμενοι έριξαν χημικά. 
Σύμφωνα με την αστυνομία το πρώτο θύμα ήταν μια γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα στη διάρκεια των διαδηλώσεων και τα υπόλοιπα τρία άτομα χάθηκαν από άλλες ιατρικές επιπλοκές.


Αν και η σύνεδρίαση του Κογκρέσου συνεχίζεται για να επικυρώσει την εκλογική νίκη του Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αποτρέψει πιθανές αντιπαραθέσεις. 


Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών καταδίκασε τις πράξεις των εξτρεμιστών, "τους αποκαλώ γκάνγκστερ και θέτουν σε κίνδυνο τη δημοκρατία της χώρας μας", πρόσθεσε.

Πηγή: TeleSUR


 WARNING: GRAPHIC CONTENT