Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Δολοφονήθηκε η Λίντα Πατρίσια Ντίας στην Κολομβία - Πάνω από 1.100 δολοφονίες μετά την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας

 Πηγή: Telesurtv.net

Η κοινωνική και πολιτική ηγέτις του δήμου Κάσερες, στο κολομβιανό διαμέρισμα της Αντιόκια, Λίντα Πατρίσια Ντίας Ρομέρο, δολοφονήθηκε την Τρίτη από ενόπλους.

Ο Γουστάβο Ενρίκε Μέστρε, πολιτικός ακτιβιστής και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιβεβαίωσε τη δολοφονία της Ντίας Ρομέρο σε ένα μήνυμα στο κοινωνικό δίκτυο Twitter στις 9:00 μ.μ. τοπική ώρα.

"Το περιστατικό συνέβη στην κοινότητα Γουαρούμο, που υπάγεται στο δήμο Κάσερες, της Αντιόκια, όπου απολάμβανε μεγάλη αναγνώριση για την κοινωνική και πολιτική της ηγεσία", πρόσθεσε.

Η Λίντα Πατρίσια ήταν υποψήφια για το Δημοτικό Συμβούλιο του Κάσερες με το Κόμμα "Ενότητα" στις περιφερειακές εκλογές του 2015, καθώς και αναγνωρισμένη εργαζόμενη στα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης (IES).

Ο θάνατός της προσθέτει ένα ακόμη θύμα στη μακρά λίστα με περισσότερες από 1.100 δολοφονίες κοινωνικών ηγετών στην Κολομβία από την υπογραφή της Ειρηνευτικής Συμφωνίας.