Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Yποστηρίζουν στην Ελλάδα τη συνάντηση των Κουβανών που διαμένουν στην Ευρώπη

 Πηγή: www.prensa-latina.cu

Αθήνα, 5 Οκτωβρίου (Prensa Latina)
- Κουβανοί που διαμένουν στην Ελλάδα υποστηρίζουν την πραγματοποίηση της συνάντησης των συμπατριωτών που ζουν στην Ευρώπη για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο νησί στον αγώνα κατά του αποκλεισμού και των άλλων επιθέσεων. 

Μιλώντας στην Prensa Latina, η Damayantis Pacheco εξέφρασε τις προσδοκίες της για το διαδικτυακό φόρουμ, το οποίο θα ξεκινήσει με μια πολιτική-πολιτιστική βραδιά στις 24 Οκτωβρίου , ημέρα εθνικής εορτής, που σηματοδότησε την έναρξη του αγώνα ανεξαρτησίας της Κούβας το 1868 και την 20 Οκτωβρίου, που εορτάζεται η Ημέρα Πολιτισμού στο νησί. 

Δεδομένης της αδυναμίας να συναντηθούμε δια ζώσης, λόγω της κατάστασης με τον Covid-19, πρόκειται για μια πολύ σημαντική εκδήλωση, που θα μας επιτρέψει να ανταλλάξουμε ιδέες και να καθορίσουμε λεπτομερώς τις προσπάθειές μας για να συνεισφέρουμε “το λιθαράκι μας”, αφού το νησί μας χρειάζεται, επεσήμανε στο όνομα συμπατριωτών της που ζουν στην Ελλάδα κσι υποστηρίζουν τη γενέτειρά τους. 

Σύμφωνα με την Pacheco, η ψηφιακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε ένα σκηνικό που χαρακτηρίζεται από τις επιθέσεις στα κοινωνικά δίκτυα εκείνων που δεν υπερασπίζονται αλλά επιτίθενται στην Κούβα. 

Εκεί βρίσκονται οι οικογένειές μας και τα αδέρφια μας και επειδή εμείς δεν αφήσαμε την Κούβα από μίσος, πρέπει να ενωθούμε για να την υπερασπίσουμε, τόνισε. 

Σε αυτό το πνεύμα, τόνισε την απόρριψη του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μια πολιτική που εντατικοποιήθηκε από τη διοίκηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις εκκλήσεις πολυμερών οργανισμών και της διεθνούς κοινότητας να σταματήσουν αυτά τα μέτρα σε περιόδους πανδημίας. 

Πρόκειται για τον πιο γενοκτονικό αποκλεισμό που είχαμε ποτέ και πρέπει να εκφράσουμε την αντίθεσή μας, δήλωσε στο Prensa Latina. 

Η Pacheco τόνισε επίσης ότι η υποστήριξη Κουβανών που κατοικούν στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο στο αίτημα απονομής του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης του 2021 στις ιατρικές ταξιαρχίες Henry Reeve, τους επαγγελματίες υγείας από το νησί της Καραϊβικής που είναι διάσπαρτοι σε όλο τον πλανήτη για να αντιμετωπίσουν το Covid -19, είναι ένα ακόμη από τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση στις 24ης Οκτωβρίου. 

Υπάρχουν πολλές αποστολές προσωπικού υγείας, αλλά αυτό ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε περιόδους παγκόσμιας πανδημίας, γι αυτό θα ήταν μία δίκαιη αναγνώριση, είπε. 

Σε αυτό το πνεύμα, πραγματοποιήθηκε αυτή η κινητοποίηση στην Ελλάδα υπέρ της απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στους επαγγελματίες υγείας της Κούβας.