Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Η εφημερίδα New York Times παρακολουθεί στενά την πρόοδο του κουβανικού εμβολίου

 Πηγή: prensa-latina.cu

Αβάνα, 8 Σεπτεμβρίου (Prensa Latina) - To υποψήφιo κουβανικό εμβόλιο Soberana 01 εμφανίζεται στον λίστα εμβολίων Covid-19 στον ιστότοπο της βορειοαμερικανικής εφημερίδας, ανέφερε σήμερα η Infomed. 

Σύμφωνα με αυτό το Δίκτυο Υγείας της Κούβα, η μηχανή αναζήτησης της βορειοαμερικανικής εφημερίδας καταγράφει 37 εμβόλια υπό κλινική δοκιμή σε ανθρώπους και περίπου 91 προκλινικά που βρίσκονται υπό ενεργή έρευνα σε ζώα. 

Το διαδραστικό αυτό εργαλείο, που έχει ενημερωθεί τελευταία φορά στις 4 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει επίσης γενικές περιγραφές διαφορετικών θεραπειών και φαρμάκων για την καταπολέμηση του κορονοιού SARS-CoV-2. 

Η εξέλιξη του υποψήφιου κουβανικού εμβολίου παραμένει μια από τις προτεραιότητες της κουβανικής επιστημονικής κοινότητας, η οποία αξιολογεί συνεχώς την απόδοση των κλινικών δοκιμών του φαρμάκου. 

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Εμβολίων Finlay, Yury Valdés, ανέφερε ότι μετά τον εμβολιασμό της δεύτερης ομάδας των 20 εθελοντών, ηλικίας 60-80 ετών, η ασφάλεια του υποψηφίου εμβολίου επαληθεύτηκε από τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της χώρας. 

Ο Valdes δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, ότι “μετά από 40 εμβολιασμένα άτομα, η Soberana 01 συνεχίζει στο δρόμο επίδειξης της ασφάλειάς της”, δηλώνοντας επίσης ότι οι δοκιμές έγιναν  σε "υψηλό επίπεδο και επαληθεύτηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή για Φάρμακα, Εξοπλισμό και Ιατρικές Συσκευές της Κούβας (Cecmed), κατά τη διάρκεια δύο ημερών επιθεώρησης".