Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ελλάδα και ο Γκουαϊδό

Πηγή: ciudadccs.info  

Ο Εφιάλτης της Θεσσαλίας φαίνεται να γεννήθηκε στον Τραχίνα και ότι ήταν ο γιος του Ευριδήμου του Μαλιέως. Αυτά τα δεδομένα σίγουρα θα είχαν χαθεί πριν από πολύ καιρό εάν δεν είχε υπάρξει το γεγονός με το οποίο πέρασε στην ιστορία ως προδότης, όταν υπέδειξε στους Πέρσες τη διαδρομή να επιτεθούν πισώπλατα στους 300 Σπαρτιάτες που υπερασπίζονταν το πέρασμα των Θερμοπυλών το 480 πχ. , ενώ είχαν εξοντώσει ήδη περισσότερους από 10.000 πέρσες εισβολείς. Από τους 300 επέζησαν μόνο δύο.

 Αν και παραμένει άγνωστος ο ακριβής λόγος της προδοσίας του Εφιάλτη, κάποιοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι  είχε κάποιες  σωματικές «παραμορφώσεις», εξ αιτίας των οποίων αποτελούσε διαρκές θύμα συλλογικού - αυτό που σήμερα  αποκαλούν bullying. Φημολογείται  ότι ο ίδιος ο Βασιλιάς Λεωνίδας δεν θα τον είχε δεχτεί στο στρατό γιατί δεν θα μπορούσε να κρατήσει σωστά την ασπίδα και η παρουσία του θα έθετε σε κίνδυνο τον σχηματισμό μάχης.

Υποψιάζομαι ότι κάτι παρόμοιο πρέπει να έχει συμβεί  και με τον Γκουαϊδό, και ότι ένα μεγάλο μέρος της μικροψυχίας του  οφείλεται  στο πόσο bullying του έκαναν οι φάλαγγες της Primero Justicia και Voluntad Popular (δεξιά κόμματα της Βενεζουέλας) στο πανεπιστήμιο  UCAB (Universidad Católica Andrés Bello).

Ποτέ δεν ξέραμε τίποτα για αυτόν τον τύπο,  μέχρι που οι αυξανόμενες απουσίες άλλων τον άφησαν ως τον μόνο από το κόμμα Voluntad Popular (Λαϊκή Βούληση) που θα μπορούσε να τοποθετηθεί στην προεδρία της Εθνοσυνέλευσης. Όταν συνέβη αυτό και ψάξαμε για αυτόν στο διαδίκτυο, τα δεδομένα που βρέθηκαν μας μπέρδεψαν: το μόνο σχετικό πράγμα ήταν ότι είχε επιδείξει κάποτε τους γλουτούς του σε κάποια δράση της αντιπολίτευσης. Το υπόλοιπο ήταν κενό, όπως ήταν μέχρι τώρα.

Σοβαρά, μέχρι σήμερα  εγώ δεν γνωρίζω κανέναν που να μπορεί να θυμηθεί έστω  μία σήμα  ευφυΐας του Γκουαϊδό,  ούτε πριν ούτε μετά την ανάληψη της προεδρίας της Εθνοσυνέλευσης. Προς υπεράσπισή του, μπορώ να πω ότι  αυτό δεν ισχύει για τον  López (ακροδεξιός πολιτικός)  –που είναι ο εγκέφαλός του– ή στον Freddy Guevara (επίσης), ο οποίος ήταν ο  βασικός υπεύθυνος για την ηγεσία  του Γκουαϊδό.

Όπως μπορείτε να δείτε, πιστεύω ότι έχω  τον πιθανό λόγο  για την προέλευση της τόσο μεγάλης  μικροψυχίας του Γκουαϊδό, που πιστεύει ότι τώρα εκδικείται τον κόσμο για όλο το κακό που του προκάλεσε, ενώ στην πραγματικότητα  οι υπεύθυνοι ήταν οι πιο κοντινοί συμφοιτητές του στο UCAB που πάντα τον αντιμετώπιζαν ως “τον χαζό της παρέας”. Αν κάποιος από εσάς μπορoύσε  να δει τις  φωτογραφίες του Γκουαϊδό στο Πανεπιστήμιο ή το Κόμμα, θα βλέπατε την αναξιοπιστία των γύρω και την ξιπασιά αυτού του σύγχρονου Εφιάλτη.

Εάν  ο λόγος της προδοσίας του  Εφιάλτη παραμένει άγνωστος, το ότι ανέμενε σεβασμό και ανταμοιβές από την περσική αυτοκρατορία, είναι γνωστό, και σε αυτό το σημείο, υπάρχει επίσης κάποια ομοιότητα με τον Γκουαϊδό. Η Μάχη της Σαλαμίνας, που σχεδιάστηκε με πανέξυπνο τρόπο από την Αθήνα και εκτελέστηκε λαμπρά από Αθηναίους και Σπαρτιάτες,

έριξε στα τάρταρα τα όνειρα του Εφιάλτη., ο οποίος διέφυγε αμέσως για να αποφύγει την τιμωρία, λόγω της τεράστιας αποκήρυξης από όλους τους Έλληνες. Ο Ηρόδοτος λέει ότι τον σκότωσε ο Αθηνάδης ο Τραχίνιος, ένα χρόνο μετά, για λόγους που δεν είχαν να κάνουν με την άθλια προδοσία του στους Πέρσες.

 

To άρθρο δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 στην αναφερόμενη στην αρχή εφημερίδα της Βενεζουέλας.