Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Νέα Γραμματεία του ΚυπροΚουβανικού Συνδέσμου Φιλίας

Το Γενικό Συμβούλιο του ΚυπροΚουβανικού Συνδέσμου Φιλίας, που εκλέγηκε στην Τακτική Συνέλευση του περασμένου Ιούλη, συνήλθε την περασμένη Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου και εξέλεξε τη νέα επταμελή Γραμματεία του Συνδέσμου για τριετή θητεία. Η νέα Γραμματεία του ΚυπροΚουβανικού Συνδέσμου Φιλίας έχει ως εξής: Πρόεδρος: Δρ. Ανδρέας Χρυσάνθου, Αντιπρόεδρος: Δρ. Στέλλα Νικολάου, Γραμματέας: Νικόλας Παπαδημητρίου, Ταμίας: Ιάκωβος Τοφαρή, Μέλη: Γιώργος Κουκουμάς και Γιάγκος Παντελή.

Το Γενικό Συμβούλιο του ΚυπροΚουβανικού Συνδέσμου αντάλλαξε απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κούβα ενόψει και της έντασης της επιθετικότητας από την αμερικανική κυβέρνηση Τραμπ. Παράλληλα, προγραμμάτισε τους άξονες δραστηριοτήτων για το επόμενο διάστημα δεδομένου μάλιστα ότι φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων Κύπρου-Κούβας. Επιπρόσθετα, ο Σύνδεσμος αποφάσισε να ενώσει τη φωνή τους με τους εκατοντάδες φορείς και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που το τελευταίους μήνες προτείνουν την κουβανική ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve για το Νόμπελ Ειρήνης, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς των εθελοντικών αποστολών της Κούβας. Ως γνωστό, η πανδημία ανέδειξε το ρόλο και τη δράση των αποστολών αλληλεγγύης της Κούβας σε όλο τον κόσμο που παρέχουν ιατρική περίθαλψη απέναντι σε επιδημίες και φυσικές καταστροφές.

Ο ΚυπροΚουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας εδώ και 28 χρόνια δραστηριοποιείται ως ο φορέας προώθησης της φιλίας και της αλληλογνωριμίας των δύο λαών, της αλληλεγγύης προς το Νησί της Επανάστασης που παλεύει για την κατάργηση του αμερικάνικου αποκλεισμού, για την επιστροφή του εδάφους του Γκουαντάναμο στην Κούβα, για τον τερματισμό των αμερικάνικων προσπαθειών υπονόμευσης της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

29.09.2020
ΚυπροΚουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας