Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Βολιβία: Απέτυχε ο "διάλογος" που πρότεινε η δικτατορία / Tα μπλόκα συνεχίζονται και ενοποιούνται στο αίτημα παραίτησης της Ανιέζ τώρα [ + FOTOS / VIDEOS ]


H έκκληση της δικτατορίας δεν τελειώνει με μια συμφωνία επιβεβαίωσης της ημερομηνίας των εκλογών και την άρση των μπλόκων, όπως σκόπευε.


Παρευρέθηκαν η Εκκλησία, τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση εκπρόσωποι δύο κομμάτων και εκπρόσωποι (του κλάδου) βαρέων μεταφορών.


Στο κλείσιμο του διαλόγου που συγκλήθηκε στο κυβερνητικό μέγαρο την Κυριακή, η ντε φάκτο πρόεδρος Τζανίνε Ανιές, πρότεινε  τη σύσταση μιας επιτροπής που θα διερευνήσει μια προσέγγιση με όλους τους κοινωνικούς τομείς. Αυτό συνέβη μετά από την απουσία εκπροσώπων του νομοθετικού σώματος, πέντε πολιτικών κομμάτων και ηγετών των οργανώσεων που διαδηλώνουν κατά της αναστολής των εκλογών, από τις 6 Σεπτεμβρίου στις 18 Οκτωβρίου.


"Με την απόλυτη βεβαιότητα ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 18 Οκτωβρίου, προτείνω ως αποτέλεσμα της συνάντησης, τη σύσταση μιας  διερευνητικής επιτροπής  διαλόγου με όλους τους τομείς της κοινωνίας. Μου φαίνεται μικροπρεπές σε αυτήν την κατάσταση να πρέπει να έχουμε κοινωνικές συγκρούσεις, πράγμα που το μόνο που  θα μας φέρει είναι περισσότερα κρούσματα και ασθενείς. Αναμένουμε την αντίδραση των ταραξιών, που δεν κάνουν καλό στη δημοκρατία και στη χώρα"
, δήλωσε η ντε φάκτο πρόεδρος.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της Καθολικής Εκκλησίας, των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κομμάτων ADN και PAN-BOL και συνδικαλιστές του κλάδου  των βαρέων μεταφορών. Αλλά δεν παρευρέθηκαν  οι πρόεδροι της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, οι ηγέτες της Κεντρικής Εργατικής Ένωσης Βολιβίας (Obrera Boliviana /COB) και το Σύμφωνο Ενότητας, των υποψηφίων  των κομμάτων MAS, CC, Creemos, Libre 21 και FPV, αφού η Ανιές τους έστειλε το Σάββατο την επιστολή με την σχετική πρόσκληση.

Ο διάλογος που προωθήθηκε από τον Ανιές  δεν κατέληξε σε συμφωνίες και ήταν η δεύτερη προσπάθεια που δεν είχε αποτελέσματα  και δεν έδωσε διέξοδο στη σύγκρουση, όπως και   οι διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν στην Αντιπροεδρία μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, μεταξύ των μελών του Ανώτατου Εκλογικού Δικαστηρίου, των Νομοθετικών Σωμάτων, της Κεντρικής Εργατικής Ένωσης Βολιβίας και του   Συμφώνου  Ενότητας, δεν πέτυχαν επίσης συμφωνία για την τελική ημερομηνία των εκλογών, η οποία θα τερμάτιζε τα μπλόκα, που έχουν ήδη παραλύσει  τη χώρα.


Συνεταιριστές Μεταλλωρύχοι : "Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε ένα χιλιοστό στον αγώνα μας  μέχρι την  παραίτηση της Ανιές"
.

Δυνατή ομιλία ενός συνδικαλιστή των Συνεταιριστών Μεταλλωρύχων επιβεβαιώνει ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα και ότι η δικτάτορας Ανιές πρέπει να παραιτηθεί τώρα. Προειδοποίηση προς τον στρατό και την αστυνομία: "Ελάτε μαζί μας ή αναλάβετε τις συνέπειες. Είμαστε εκατομμύρια σε όλη τη χώρα"









La imagen puede contener: montaña, exterior y naturaleza
La imagen puede contener: cielo, autobús y exterior
La imagen puede contener: exterior