Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Η Ρωσία θα ξεκινήσει την παραγωγή του εμβολίου για το COVID-19 στην Κούβα

Πηγή: Telesur 
(Mετάφραση Guernica.eu)

O Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) της Ρωσίας, Kiril Dmitriev, ανακοίνωσε ότι η Κούβα μπορεί να ξεκινήσει την παραγωγή του εμβολίου κατά του COVID-19, Sputnik V, το Νοέμβριο.

“Η Κούβα έχει μεγάλη ικανότητα να παράγει φάρμακα και εμβόλια με προσωπικό υψηλής ειδίκευσης. Θα μπορούσαμε να συντονιστούμε με την κυβέρνησή της για να ξεκινήσουμε την παραγωγή εμβολίων το Νοέμβρη”, δήλωσε ο Ντμίτριεφ.



Επεσήμανε επίσης ότι το τρίτο στάδιο των δοκιμών εμβολίων θα ξεκινήσει στη Ρωσία την Τετάρτη. Αργότερα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και οι Φιλιππίνες θα συνεχίσουν τις δοκιμές.

Την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο ανακοίνωσε την καταγραφή του πρώτου παγκόσμιου εμβολίου κατά του COVID-19, του Sputnik V, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο που μπήκε σε τροχιά από την ΕΣΣΔ το 1957.


Πριν δοκιμαστεί σε 76 εθελοντές, το ρωσικό εμβόλιο COVID- 19 πέρασε όλες τις απαραίτητες δοκιμές ασφάλειας και αποτελεσματικότητας σε διάφορα είδη ζώων.

Το πρωί της Τρίτης, το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι το ρωσικό εμβόλιο, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνών Gamaleya, μπορεί να προστατεύσει ένα άτομο από τον κορονοϊό για έως και δύο χρόνια μετά την ένεση.

“Μια τέτοια παρατεταμένη περίοδος προστασίας είναι δυνατή λόγω του ότι το εμβόλιο βασίζεται σε ιούς φορείς – ένα αβλαβή ανθρώπινο αδενοϊό που απελευθερώνει ένα μέρος του ιού COVID- 19 σε έναν ανθρώπινο οργανισμό αναγκάζοντάς τον να σχηματίσει ανοσολογική απάντηση σε αυτόν”, εξήγησε το ρωσικό μέσο ενημέρωσης.

ΣΠΑΜΕ ΜΕ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΑΠΌ ΤΟ FB.  To Prensa Rebelde θα αναδημοσιεύσει τις σχετικές αναρτήσεις  του μπλοκαρισμένου ιστότοπου Guernica.eu









ΣΠΑΜΕ ΜΕ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ  ΤΟY FB
 To Prensa Rebelde θα αναδημοσιεύσει τις σχετικές αναρτήσεις
 του μπλοκαρισμένου ιστότοπου Guernica.eu