Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πηγή:


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 94Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ FIDEL CASTRO RUZ, ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, ΑΓΚΥΡΑ, ΑΘΗΝΑ


Σήμερα γιορτάζουμε την 94η επέτειο από τη γέννηση του Fidel Castro Ruz, του μεγάλου ηγέτη της Κουβανικης Επανάστασης. Η Κουβανικη Επανάσταση, η οποία συνέβαλε σε έναν από τους σημαντικότερους κοινωνικούς μετασχηματισμούς στη σύγχρονη ιστορία, συνεχίζει να φωτίζει τους λαούς του κόσμου. Το νησί του σοσιαλισμού αποτελεί υπόδειγμα σε πολλά θέματα όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών, η διαχείριση καταστροφών, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα στέγασης, μεταξύ άλλων. 



Η Κούβα απλώνει χέρι βοήθειας στους λαούς όπου κι αν βρίσκονται σε περιπτώσεις μεγάλων καταστροφών, όπως σεισμούς, τυφώνες, επιδημίες και πλημμύρες.



Με την αλληλεγγύη, την αδελφική φιλία, τον διεθνισμό και την αντιμπεριαλιστική στάση της, η Κούβα δείχνει ότι ένας άλλος κόσμος είναι δυνατός.

Εκτός από 28.000 Κουβανους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που υποστηρίζουν τοπικές και εθνικές προσπάθειες σε 58 χώρες, 3772 επαγγελματίες υγείας από 45 ιατρικές ταξιαρχίες Henry Reeve έχουν εμπλακεί μέχρι στιγμής στην καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19 σε 38 διαφορετικές χώρες. Χιλιάδες ζωές έχουν σωθεί.

Οι Κουβανοί γιατροί συνεχίζουν να θεραπεύουν τις πληγές των λαών.

Σύμφωνα με τα λόγια του Φιντέλ:
«Γιατροί, όχι βόμβες. Γιατροί, όχι έξυπνα όπλα»!

Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2021 θα πρέπει να απονεμηθεί στην ιατρική ταξιαρχία Henry Reeve, η οποία καταπολεμά την πανδημία COVID-19 σε πολλά μέρη του κόσμου.
Στην επέτειο της γέννησης του μεγάλου ηγέτη Φιντέλ Κάστρο Ρουζ, εκφράζουμε τα συναισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας 
από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Ζήτω ο Κομαντάντε Fidel Castro Ruz!
Ζήτω ο κουβανικος σοσιαλισμός!
Η Κούβα σώζει ζωές!
Ζήτω η αδελφότητα των λαών!
Ζήτω η Αλληλεγγύη!


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ 2021 ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ HENRY REEVE


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΟ-ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ JOSÉ MARTÍ - http://www.kubadostluk.org/


Nobel Prize for the Doctors of Cuba 2021 - https://www.facebook.com/groups/4091231877557233/