Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Το Περού ξεπέρασε τα 320.000 κρούσματα Covid-19

Πηγή: www.telesurtv.net

Το Περού ξεπέρασε τις 320.000 μολύνσεις από κοροναϊκό αυτό το Σάββατο, καταγράφοντας 3.064 νέες περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες.

Το Υπουργείο Υγείας του Περού ανέφερε ότι ο αριθμός των μολυσμένων από το Covid-19 αυξήθηκε σε 322.710 θετικά περιστατικά. Όσον αφορά τους θανάτους από τον ιό, η χώρα συνεχίζει να ξεπερνά τους εκατό (τo 24ώρο), με 182 νέους θανάτους, αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων σε 11.682 από τις 19 Μαρτίου που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα. Παρ όλα αυτά,  οι αρχές υποστηρίζουν ότι  η καμπύλη μετάδοσης έχει αντιστραφεί σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

"Η υγειονομική κατάσταση στο Περού είναι αναμενόμενη. Μετά από αρκετές εβδομάδες στις οποίες είδαμε τα κρούσματα να αυξάνονται, όπως και στην υπόλοιπη Λατινική Αμερική, παρατηρούμε μια αργή αλλά προοδευτική μείωση των κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα", δήλωσε στον τύπο ο Υπουργός Υγείας, Βίκτορ Ζαμόρα.

Την 1η Ιουλίου, το Περού τερμάτισε τον υποχρεωτικό περιορισμό (καραντίνα) τρεισήμισι μηνών, προκειμένου να επανενεργοποιηθεί το οικονομικό σύστημα. Ωστόσο, φοβάται ότι πιθανόν να τον επαναφέρει σύντομα.   

Η κυβέρνηση διατηρεί περιορισμένους σε επτά περιοχές της χώρας  που εμφανίζουν εστίες κρουσμάτων  και συνεχίζει τη νυχτερινή  απαγόρευση κυκλοφορίας και το κλείσιμο των συνόρων μέχρι τις 31 Ιουλίου τουλάχιστον.

Το Περού είναι η δεύτερη χώρα στη Λατινική Αμερική με τα περισσότερα κρούσματα  Covid-19, πίσω από τη Βραζιλία και πέμπτη στον κόσμο. Σε θανάτους είναι τρίτη στην περιοχή, πίσω από τον νοτιοαμερικάνικο γίγαντα (Βραζιλία)  και το Μεξικό.