Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Το Περού ξεπερνά την Ιταλία σε κρούσματα Covid-19

Πηγή:  telesurtv.net

Η χώρα της Νότιας Αμερικής κατέγραψε την Τετάρτη το αρνητικό ρεκόρ ξεπερνώντας την Ιταλία σε αριθμό λοιμώξεων από τον Covid-19 και τώρα έχει την έβδομη θέση στον κόσμο σε αυτή την αρνητική κατάταξη.

Το Περού συγκεντρώνει 240.908 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας. Με τα νέα θετικά κρούσματα  που καταγράφηκαν την τελευταία ημέρα, η χώρα της Νότιας Αμερικής άφησε την Ιταλία (εκείνη την εποχή, το ευρωπαϊκό επίκεντρο) πίσω, επιβεβαιώνοντας 238.000 περίπου κρούσματα.

Από την άλλη πλευρά, το έθνος της Νότιας Αμερικής ήταν ένα από τα πρώτα που έκλεισε τα σύνορά του, ως μέτρο περιορισμού τον περασμένο Μάρτιο, πενθεί τον θάνατο 7.257 ανθρώπων από Covid-19.

Ωστόσο, η χώρα αντιμετωπίζει μια υγειονομική κρίση  που ξεπερνά τις υπηρεσίες υγείας, όπου, για παράδειγμα, επιδεινώνεται η έλλειψη οξυγόνου στα νοσοκομεία.


Το Περού, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του, έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ κορονοϊού και σύμφωνα με πληροφορίες κατέγραψε το ημερήσιο ρεκόρ λοιμώξεων στις 31 Μαΐου, καταμετρώντας  8.805 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η κυβέρνηση του Martín Vizcarra παρέτεινε ως τις 30 Ιουνίου την εθνική καραντίνα, καθώς καταγράφονται εστίες κρουσμάτων σε λαϊκές αγορές, πλανόδιους πωλητές  και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αυτή τη στιγμή, το Περού είναι η δεύτερη χώρα στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική με τον υψηλότερο αριθμό λοιμώξεων,  καθώς την ξεπερνά μόνο η Βραζιλία και την ακολουθεί από κοντά η Χιλή.