Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Το Εργατικό Κόμμα της Βραζιλία καταγγέλλει αντιδημοκρατική εκδήλωση ομάδας υπέρ του Μπολσονάρο

Πηγή: Prensa-latina.cu

Το Εργατικό Κόμμα (PT) της Βραζιλίας θα καταγγείλει στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο (STF) μια αντιδημοκρατική διαδήλωση από την αυτοαποκαλούμενη ομάδα «300 της Βραζιλίας», της άκρας δεξιάς και που υποστηρίζει τον Πρόεδρο Ζαϊρ Μπολσονάρο, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Στην επίσημη σελίδα του PT στην Βουλή των Αντιπροσώπων, επιβεβαιώνεται ότι το ακραίο γκρουπούσκουλο διαδήλωσε το Σάββατο το βράδυ και θύμισε «τις εκδηλώσεις των νεοναζί και της Κου Κλουξ Κλαν» εναντίον του προέδρου του STF, Αλεξάντρε ντε Μόραες.


Ένα τέτοιο γεγονός, όπως επισημαίνει η πολιτική οργάνωση, «ενισχύει την ανάγκη ενίσχυσης των ερευνών σχετικά με τις δράσεις της ομάδας, που ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο η κοινοβουλευτική ομάδα του PT».

Ο βουλευτής Ροζέριο Κορέια, ένας από τους ενάγοντες, ανακοίνωσε (χωρίς να αναφέρει ημερομηνία) ότι θα προσθέσει στην καταγγελία νέες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής της εκδήλωσης και των απειλών κατά του Μοράες από την αρχηγό των «300», Σάρα Ουίντερ.

«Θα μπούμε στο STF με μια καταγγελία ζητώντας έρευνα κατά των 300 της Βραζιλίας - μια ακροδεξιά παραστρατιωτική ομάδα - και κατά του Μπολσονάρο, για απειλή της δημοκρατίας και μη σεβασμό της κοινωνικής απομόνωσης αυτή τη στιγμή πανδημίας», δήλωσε ο Κορέια στο κοινωνικό δίκτυο Twitter.

Διευκρίνισε ότι θα επισυνάψει «εικόνες αναλογίας της ομάδας με την Κου Κλουξ Κλαν και άλλες φασιστικές δράσεις των ηγετών της. Οι ενέργειες κατά της δημοκρατίας και η λατρεία του ναζισμού και του ρατσισμού είναι εγκλήματα», δήλωσε. Ο ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του PT στην κάτω βουλή, Ένιο Βέρι, απαίτησε τον εντοπισμό των χρηματοδοτών της ομάδας που διαδηλώνουν με φασιστικό τρόπο κατά της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

"Είναι απαραίτητο να εντοπιστούν αυτοί που χρηματοδοτούν την ομάδα 300, η ​​οποία βγαίνει στους δρόμους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οπλισμένη και με όλα τα φασιστικά σύμβολα, στο όνομα της καταστολής της δημοκρατίας», έγραψε στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Άιρτον Φαλέιρο διευκρίνισε ότι η Σάρα Ζιρονίνε «είναι δεδηλωμένη νεοναζί τρομοκράτης». Εξήγησε ότι το επώνυμό της προήλθε από το όνομα της βρετανίδας ναζί Σάρα Ουίντερ. «Τώρα αντιγράφει τους λευκούς οπαδούς της φυλετικής υπεροχής της Σάρλοτσβιλ στην πορεία για να κάψουν το Ανώτατο Δικαστήριο. Τι άλλο μένει για να την βάλετε στη φυλακή;» αναρωτήθηκε.