Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Ελληνική πρωτοβουλία με 15.000 μέλη και 56 οργανώσεις καλεί σε παγκόσμια ενότητα στο αίτημα απονομής του βραβείου Νόμπελ για την κουβανική ιατρική συνεργασία

Ελληνική ομάδα  "Βραβείο Νόμπελ για κουβανούς γιατρούς


Καλούμε επίσης όλες τις οργανώσεις αλληλεγγύης και τις προσωπικότητες να συμμετάσχουν σε αυτήν τη ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. Στην πραγματικότητα, σε αυτές τις νέες συνθήκες της πανδημίας, η αλληλεγγύη και το ηθικό πλεονέκτημα της Κούβας κινητοποίησαν όχι μόνο τους ανθρώπους που ήταν πάντα αλληλέγγυοι με το νησί, αλλά και χιλιάδες νέους  χρήστες του διαδικτύου, που συμμετέχουν τώρα στον αγώνα για την διάδοση της αλήθειας για την Κούβα, εντασσόμενοι στην προσπάθεια να σπάσουμε το τείχος της σιωπής ή/και της παραπληροφόρησης που προωθούν τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Από το 1959, η Κούβα συνεχίζει  να εκπλήσσει τον κόσμο με τις επαναστατικές αλλαγές που πραγματοποίησε στη  ίδια τη χώρα  και με τη διεθνή αλληλεγγύη κάθε είδους. Το 2020, η Κούβα εκπλήσσει  και πάλι.  Όταν όλος ο  πλανήτης με την πανδημία COVID -19 ενεργεί με τον τρόπο “σωθείτε όπως μπορείτε”, η Κούβα δείχνει  στον κόσμο την άλλη πλευρά του νομίσματος, “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ  ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ». Ποιός;  Η Κούβα που στραγγαλίζεται και  δέχεται τον αποκλεισμό, οικονομικά και πολιτικά,  η Κούβα που ο παγκοσμιοποιημένος Τύπος και οι υπηρέτες της πλανητικής ολιγαρχίας, της έχουν κηρύξει έναν φρικτό πόλεμο.

Η Κούβα μας εκπλήσσει ξανά με την ανθρωπιστική της χειρονομία και μας προκαλεί. Και είναι ξεκάθαρο ότι δεν αρκεί να την θαυμάζουμε. Πρέπει να της δώσουμε το χέρι και να πούμε: Εδώ είμαστε! Κάνετε τόσα πολλά για εμάς και πρέπει να κάνουμε κι εμείς κάτι για εσάς. Ακόμα πιο πολύ τώρα, που τα κανόνια του τύπου βάλουν ενωμένα εναντίον σας και της τόσο ευγενικής αποστολής των γιατρών σας, οι οποίοι  με κίνδυνο τη ζωή τους πάνε σε κάθε γωνιά του κόσμου να  προσφέρουν υγεία και να  σώσουν ζωές.  

Ως  απάντηση στο κουβανικό παράδειγμα,  βασισμένοι στην πεποίθησή μας  σχετικά με την ανάγκη διεθνούς δράσης και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών,  πήραμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για τους Κουβανούς γιατρούς, ζητώντας παράλληλα την κατάργηση του αποκλεισμού   που έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες  εδώ και έξι δεκαετίες.

ΣΤΟΧΟΙ
    Να εκφραστεί  στο μέγιστο βαθμό την αλληλεγγύη και τη φιλία των Ελλήνων προς την Κούβα, τόσο μέσω του αιτήματος  για την ανταμοιβή των Κουβανών  γιατρών με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, όσο και αυτού για άμεση άρση του εγκληματικού αποκλεισμού  που έχει επιβληθεί στην  Κούβα.

2   Επίτευξη  της μέγιστης ένωσης σε διεθνές επίπεδο οργανισμών/ενώσεων/ομάδων/ ατόμων, για χάρη υλοποίησης της παγκόσμιας πρωτοβουλίας για να διεκδικήσουμε από κοινού το προαναφερόμενο αίτημα.

ΥΛΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Στις 28 Μαρτίου 2020,  δημιουργήθηκε στο Facebook η πρωτοβουλία αλληλεγγύης  με την Κούβα με το όνομα "Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για τους Κουβανούς  γιατρούς", με επικεφαλής τον Βελισσάριο Κοσσυβάκη,  ενεργό φίλο της Κούβας στην Ελλάδα για δεκαετίες.  Σήμερα τη σελίδα συνδιαχειρίζονται μαζί του  29 οργανώσεις,  ενώσεις , ιστότοποι και σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα. Στα τέλη Μαΐου η ελληνική ομάδα ξεπέρασε τα 15.000 μέλη, συμπεριλαμβανομένων και 56 οργανώσεων/σωματείων/ενώσεων/ ιστότοπων/σελίδων στο διαδίκτυο, που είναι μέλη της σελίδας μας. Διάφοροι άλλοι ιστότοποι , που οι ακόλουθοί τους είναι πάνω από 200.000, αλληλεπιδρούν με την ομάδα μας, όπως επίσης και άνθρωποι που δεν είναι χρήστες του Facebook και εκφράζουν με διάφορους τρόπους την υποστήριξή τους.

Η πρωτοβουλία μας ενισχύεται καθημερινά, συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους από κάθε γωνιά της  Ελλάδας,  είναι η μεγαλύτερη ένωση ανθρώπων που έλαβε χώρα  στη χώρα μας υπέρ της Κούβας από το 1963, ημερομηνία έναρξης του κινήματος αλληλεγγύης προς το νησί.  Μεταξύ των μελών της ομάδας  υπάρχουν, φοιτητές,   άνθρωποι του πολιτισμού, καθηγητές πανεπιστημίου, γιατροί, επιστήμονες και καθηγητές, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και κτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι και έλληνες εθελοντές που συμμετείχαν στις Μπριγάδες  αλληλεγγύης με την Κούβα. 

Θεωρούμε ενδιαφέρον να επισημάνουμε την κινητικότητα της ομάδας μας: έχουμε περισσότερες από 500 αναρτήσεις την ημέρα, τις πρώτες 45 ημέρες  της ομάδας μας, υπήρξαν περισσότερες από 1.500.000 αλληλεπιδράσεις. Κάθε μέρα και στη διάρκεια όλου του 24ώρου, δημοσιεύονται διάφορα υλικά που εμφανίζουν  τη δραστηριότητα  των κουβανών γιατρών, ειδήσεις από την Κούβα και τον κόσμο,  πληροφόρηση που λαμβάνεται από τις επίσημες κουβανικές σελίδες και από οργανώσεις αλληλεγγύης σε όλο τον πλανήτη.

Πιστεύουμε ότι το αίτημά μας πρέπει να έχει διεθνή εμβέλεια. Για να το πετύχουμε, ξεκινήσαμε να αλληλεπιδρούμε έντονα και με διάφορους τρόπους (καμπάνιες, πλατφόρμες, εκστρατείες, πλατφόρμες, δημοσιεύσεις, προσκλήσεις κ.λπ.)  με ακτιβιστές από 65 χώρες. Είμαστε πολύ ευτυχείς που βλέπουμε να επεκτείνεται  σε τόσες πολλές χώρες, κάτι που σίγουρα θα συνεχιστεί. Tους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε όλους.

Μας προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση η πρωτοβουλία που πήραν στις 28 Απριλίου οι γαλλικές οργανώσεις “Cuba Linda” και “Francia Cuba” και υλοποίησαν αυτή τη διεθνή πρωτοβουλία μέσω της σελίδας τους  https://www.facebook.com/groups/2613328735439981/.

Εξ ονόματός τους, ο γάλλος βουλευτής   François-Michel Lambert  κατέθεσε επίσημα στο Όσλο αίτημα απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης για τους κουβανούς γιατρούς. Θέλουμε να τονίζουμε ότι έχουν την πλήρη υποστήριξή μας στα αιτήματά  και στον ακτιβισμό τους υπέρ της Κούβας, μέσω των σελίδων τους και/ή σε οποιεσδήποτε άλλες μελλοντικές εκδηλώσεις. Προσθέστε μας κι εμάς στο κάλεσμά σας. Ως εκ τούτου, έχουμε υπογράψει οι 15.000 έλληνες της ομάδας μας το αίτημα για το Νόμπελ.

Αντίστοιχα, σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στον ιστότοπό μας, να γίνετε μέλος της ομάδας μας  και του ιστότοπού της (όπως υπάρχουν και άλλες οργανώσεις), να ανταλλάξουμε δημοσιεύσεις, απόψεις, εμπειρίες, να εντατικοποιήσουμε τις δραστηριότητες και τον συντονισμό μας, να υποστηρίξουμε  ο ένας τον άλλο, να γίνουμε ένα και αδιαίρετο πράγμα, ΕΝΩΜΕΝΟ για τον κοινό στόχο, που είναι να υποστηρίξουμε την Κούβα για ό, τι χρειάζεται, να υποστηρίξουμε τους γιατρούς της, και να μην σταματήσουμε μέχρι να δούμε τον τερματισμό του αποκλεισμού που προωθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες ενάντια σε αυτό το ηρωικό νησί. Με μια λέξη, να πούμε στον κουβανικό λαό: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!   

Καλούμε επίσης όλες τις οργανώσεις αλληλεγγύης και τις προσωπικότητες να συμμετάσχουν σε αυτήν τη ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. Στην πραγματικότητα, σε αυτές τις νέες συνθήκες της πανδημίας, η αλληλεγγύη και το ηθικό πλεονέκτημα της Κούβας κινητοποίησαν όχι μόνο τους ανθρώπους που ήταν πάντα αλληλέγγυοι με το νησί, αλλά και χιλιάδες νέους  χρήστες του διαδικτύου, που συμμετέχουν τώρα στον αγώνα για την διάδοση της αλήθειας για την Κούβα, εντασσόμενοι στην προσπάθεια να σπάσουμε το τείχος της σιωπής ή/και της παραπληροφόρησης που προωθούν τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο:
Τηλ: 2108640054 – 2108220008 – 2108640017

Ήρθε η ώρα που Δεν Πρέπει να μείνουμε Σιωπηλοί...
Έχουμε Φωνή και Πρέπει να Ακουστεί...
Είναι καιρός να αποφασίσουν οι λαοί ποιος αξίζει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης!
Είναι καιρός να τερματιστεί αμέσως το άδικο εμπάργκο που επιβλήθηκε στην Κούβα, στο νησί της Ελευθερίας!
Η Κούβα μας χρειάζεται όλους.
Η Κούβα μοιράζεται ό,τι έχει.
Η Κούβα σώζει Ζωές.
Η Κούβα στέλνει γιατρούς όχι βόμβες.
Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε την πραγματικότητα.

Με την πεποίθηση ότι μαζί, με την κοινή μας δράση θα έχουμε επιτυχία, δράση τόσο τώρα όσο και στο μέλλον.

Βελισσάριος Κοσσυβάκης
Διαχειριστής της ελληνικής ομάδας "Βραβείο Νόμπελ για τους γιατρούς της Κούβας.

Γραφείο Τύπου NEW STAR
Phone: 2108640054 – 2108220008 – 2108640017

Eιρήνη Νεδέλκου
Συντονίστρια του ιστότοπου,  e-mail: irina.nedelku@gmail.com fb:  Eirini Nedelkou