Κυριακή 3 Μαΐου 2020

ΧΙΛΗ: Γενικευμένη καταστολή και συλλήψεις την Πρωτομαγιά [VIDEO]


Με επεισόδια έληξαν την Παρασκευή, 1 Μαΐου,οι διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Πλατείες διαφόρων πόλεων της Χιλής, για τον εορτασμό της Ημέρας των Εργαζομένων .

Στην πρωτεύουσα, οι Ειδικές Δυνάμεις των Καραμπινιέρος διέλυσαν όσους συγκεντρώθηκαν στην Plaza Baquedano, όπου καταγγέλθηκε ακόμη και η σύλληψη δημοσιογράφων. Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης κοντά στα κεντρικά γραφεία του Κεντρικού Συνδικάτου της χώρας (Unitaria de Trabajadores / CUT), που όπως κατήγγειλε η πρόεδρος της ένωσης Bárbara Figueroa συνελήφθησαν 10 συνδικαλιστές.

Στο Valparaíso, μια άλλη διαδήλωση που κάλεσε το CUT τελείωσε με επεισόδια και συλλήψεις στην Plaza Aníbal Pinto, όπου σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις των δημοσιογράφων η αστυνομία επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους χωρίς να προκληθεί.

"Ο κόσμος συγκεντρώθηκε ήσυχα, με μάσκες και άλλα μέτρα προστασίας και παρακολουθούσε ένα καλλιτεχνικό δρώμενο, όταν έφτασε τα μηχανοκίνητα οχήματα εκτόξευσης νερού και χημικών, κάνοντας απ ευθείας χρήση, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος ή πρόκληση. Ο κόσμος δεν είχε στήσει οδοφράγματα, ούτε είχε διακοπεί η κυκλοφορία", μετάδωσε ένας δημοσιογράφος που κάλυπτε την εκδήλωση.

Το σκηνικό αυτό επαναλήφθηκε σε όλες τις πόλεις που επιχειρήθηκαν δράσεις εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.









URGENTE| Fuerte represión a esta hora en plaza dignidad pic.twitter.com/PICAdsaNsG