Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

To FARC ανακοίνωσε τη δολοφονία ενός ακόμα πρώην αντάρτη

Πηγή: Telesurtv.net

Το πολιτικό κόμμα Επαναστατική Εναλλακτική Δύναμη της Κοινότητας (FARC) κατήγγειλε την Παρασκευή τη δολοφονία του πρώην αντάρτη Wilder Daniel Marín Alarcón, ο οποίος βρισκόταν στη διαδικασία επανένταξης στην πόλη της Μεντεγίν.

Σύμφωνα με τις έρευνες, ο Αλαρκόν είχε βγει από το σπίτι του στις 7 Μάη στις 2:00 μ.μ. (τοπική ώρα), για μια άτυπη συνάντηση κοντά στον τομέα όπου ζούσε, αλλά μετά από πολλές ώρες χωρίς να γίνει γνωστό που βρισκόταν, οι αρχές ανακοίνωσαν την εύρεση του άψυχου σώματος του πρώην αντάρτη.


Σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε το κόμμα FARC, το πτώμα του Αλαρκόν βρέθηκε στο προάστιο Καμπάνιας του δήμου Μπέγιο Αντιόκια, τυλιγμένο σε αποτεφρωμένο στρώμα.

Το στέλεχος του κόμματος FARC πραγματοποιούσε τεχνικές μελέτες ως βοηθός λογιστή και συνδεόταν με την πολυδραστική κοοπερατίβα «Υφαίνοντας Ειρήνη» (Cootepaz), έναν εργατικό σύλλογο που δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Συμφωνιών Ειρήνης της Αβάνας στην Κούβα.

Το πολιτικό κόμμα αποκάλυψε επίσης ότι, μέχρι σήμερα, 27 πρώην αντάρτες και στελέχη της οργάνωσης δολοφονήθηκαν στο διαμέρισμα της Αντιόκια, και ανέφεραν επίσης ότι 196 μέλη έχουν εξοντωθεί σε όλη την επικράτεια κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του προέδρου Ιβάν Ντούκε.

Στη συνέχεια, η πολιτική οργάνωση κατήγγειλε κατηγορηματικά τα γεγονότα και έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι «αυτός ήταν ο υπογράφων της ειρήνης Ντανιέλ Μαρίν, βίαια δολοφονημένος στο Μπέγιο Αντιόκια. Μέχρι πότε θα δράσετε για να σταματήσετε την εξόντωση εναντίον μας, περιμένετε να μας σκοτώσουν όλους, Ιβάν Ντούκε;»

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κόμματος FARC στο Εθνικό Συμβούλιο Επανένταξης (CNR), Παστόρ Αλάπε, προειδοποίησε ότι «η εθνική κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει για αυτά τα εγκλήματα, καθώς δεν εγγυάται τη ζωή των επανενταχθέντων».