Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Βενεζουέλα: Ποινική έρευνα κατά του Γουαïδό για την ένοπλη εισβολή

Πηγή: telesurtv.net 

Ο Υπουργός Επικοινωνίας της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκες, επιβεβαίωσε εκ νέου τις ενδείξεις για τη συμμετοχή της κολομβιανής κυβέρνησης στην εισβολή.

Ο υπουργός Επικοινωνίας της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκες , επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας διεξάγει ποινική έρευνα κατά του βουλευτή της δεξιάς Χουάν Γουαϊδό   για την ένοπλη εισβολή στις 3 Μαΐου, μεταξύ άλλων εγκλημάτων. Σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο  La W Radio της Κολομβίας,   ο αντιπρόεδρος Επικοινωνίας, Τουρισμού και Πολιτισμού επιβεβαίωσε εκ νέου τις ενδείξεις για τη συμμετοχή της κολομβιανής κυβέρνησης στην ένοπλη εισβολή.



Σύμφωνα με τον Ροντρίγκεζ, η αντικατασκοπεία της Βενεζουέλας είχαν διεισδύσει στην επιχείρηση και μπορούσαν συνεχώς να λάβουν πληροφορίες από τον Κλίβερ Αλκαλά. Επιπλέον, από τον Μάρτιο, πριν από τη σύλληψη των δύο σκαφών, αυτές οι πληροφορίες  είχαν δοθεί στις κολομβιανές αρχές

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας μίλησε για τη σύμβαση που υπέγραψαν ο Γουαϊδό και ο Τζόρτναν Γκουντρό, διευθυντής της Silvercorp, εξουσιοδοτώντας τη στρατιωτική εισβολή στη Βενεζουέλα προκειμένου να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Νκολάς Μαδούρο.

Οι πληροφορίες που διαθέτουν δείχνουν ότι οι Χουάν Γουαϊδό, Σέρχιο Βεργκαρα , Ρεντόν και Τζόρτναν Γκουντρό συμμετείχαν στην επιχείρηση. Επιπλέον, γνωρίζουν ότι το αγρόκτημα όπου έκαναν την εκπαίδευση ήταν ιδιοκτησία του Έλκιν Λόπες.

"Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία, που δεν ήταν απλώς  ενδείξεις ή εικασίες, και να μην αποτελούν αντικείμενο έρευνας από την κυβέρνηση της Κολομβίας".


Όσον αφορά τα τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που κατέληξαν στο έδαφος της Βενεζουέλας, είπε ότι το αφήγημα της κυβέρνησης της Κολομβίας είναι "γελοίο", αλλά , όπως είπε, τα σκάφη θα   παραδοθούν όταν τα ζητήσει η κυβέρνηση (της Κολομβίας).

Όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, ο Ροντρίγκεζ είπε ότι η Βενεζουέλα ήταν μια από τις χώρες που έλαβαν πολύ νωρίς μέτρα κοινωνικής απόστασης.

"Μέχρι τώρα έχουμε ελέγξει την κατάσταση της πανδημίας, δεν είχαμε την εκθετική ανάπτυξη που είχαν άλλες χώρες, όμως δεν έχουμε κερδίσει ακόμη τη μάχη γιατί  η πλειοψηφία του πληθυσμού μας είναι ακόμη εκτεθειμένη".