Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Κουβανικό ινστιτούτο παράγει διαγνωστικά τεστ Covid-19 σε χρόνο ρεκόρ


Το Κέντρο Ερευνών Ανοσοποιητικού (CIE) της Κούβας πέτυχε σε χρόνο ρεκόρ την κατασκευή ενός διαγνωστικού συστήματος τύπου ELISA, με βάση την τεχνολογία SUMA, για την ανίχνευση αντισωμάτων που δημιουργούνται από το νέο κορoνοϊό SarsCov-2 στο ανθρώπινο σώμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιχειρηματικού Ομίλου των Βιοτεχνολογικών και Φαρμακευτικών Βιομηχανιών της Κούβας (BioCubaFarma) στο λογαριασμό του στο Facebook, το διαγνωστικό σύστημα θα επιτρέψει τον έλεγχο μεγαλύτερου αριθμό ατόμων, γεγονός που έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στις προσπάθειες της χώρας να πραγματοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ κάθε μέρα.

Η νόσος COVID-19 δεν θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι να βρεθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο και αυτό θα μπορούσε να αργήσει να έρθει, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και για αυτό η έγκαιρη διάγνωση γίνεται δύναμη για τον έλεγχο αυτής της ασθένειας, τονίζει.

Στο προφίλ του στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, το CIE δημοσίευσε: «Τα καταφέραμε! Τόσες πολλές ώρες εργασίας από μια ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών δεν ήταν μάταια. Η επιβράβευση θα είναι η αναγνώριση του λαού που μπορεί να αισθάνεται περήφανος για αυτά τα παιδιά. Συγχαρητήρια ΑΞΙΟΙ!».

Επίσης, πρόσθεσαν, «Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε με το #Fidel και είμαστε παιδιά αυτού του ηρωικού λαού».

Επιστημονικά κέντρα όπως το Κέντρο Νευροεπιστημών της Κούβας, το Ινστιτούτο Φίνλεϋ και το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας έχουν ήδη συγχαρεί αυτούς τους ερευνητές για την αποτελεσματικότητα και τον επακόλουθο αντίκτυπο που θα έχει αυτό το έργο.