Σάββατο 2 Μαΐου 2020

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ


 Ενώνουμε τις ελπίδες μας για να οικοδομήσουμε ένα κόσμο όπου όλοι θα ζούμε με αξιοπρέπεια!


ΚΑΛΕΣΜΑ


Εδώ και εκατό χρόνια, η Διεθνής Ημέρα των Εργαζομένων, η ημέρα του αγώνα και του εορτασμού που γιορτάζεται την 1η Μαΐου, κατεβάζει στους δρόμους εκατομμύρια ανθρώπους από πολιτικά και εργατικά κινήματα.

Φέτος, η 1ηΜαΐου δεν θα είναι όπως οι άλλες. Οι απαραίτητες πολιτικές κοινωνικής απομόνωσης που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας covid-19 θα μας εμποδίσουν να συγκεντρωθούμε στους δρόμους και τις πλατείες και να κρεμάσουμε πανό στους χώρους εργασίας μας για να δείξουμε στις κυβερνήσεις, τους εργοδότες, τις τράπεζες και στο σύνολο της κυρίαρχης τάξης αυτοί που στηρίζουν αυτόν τον κόσμο είμαστε εμείς.

Οι οργανώσεις και τα δίκτυα που προκηρύσσουν αυτή τη Διεθνή Ημέρα του Αντιιμπεριαλιστικού Αγώνα, δεν έχουμε αμφιβολίες ότι στην τρέχουσα υγειονομική κρίση είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η μετάδοση του νέου κορονOϊού και ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να αγωνιστούμε για να δουν και να αναγκαστούν οι κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί να θέσουν τη ζωή πάνω από το κεφάλαιο.

Για να δώσουμε συνέχεια σε αυτό τον αγώνα ανανεώσαμε με δημιουργικότητα τις δράσεις μας τις τελευταίες εβδομάδες, πρώτα απ 'όλα μέσω των επικοινωνιακών μέσων, των δικτύων και των λαϊκών οργανώσεων στις οποίες ανήκουμε, δυναμώνοντας το ιδεολογικό μέτωπο απέναντι στους εχθρούς μας.

Και αυτήν την Πρωτομαγιά επαναβεβαιώνουμε ότι οι εργατικοί αγώνες είναι ζωντανοί και ενεργοί και δεν θα μείνουμε σιωπηλοί ενώ η άρχουσα τάξη προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την πανδημία ως προπέτασμα καπνού για να συνεχίσει τις φρικαλεότητες και τις επιθέσεις ενάντια στα δικαιώματα μας.

Σε αυτό το πνεύμα , καλούμε όλους τους αντιιμπεριαλιστές , τα δίκτυα, κινήματα, συνδικάτα, κόμματα, κυβερνήτες, βουλευτές, διανοούμενους, καλλιτέχνες και θρησκευόμενους, να υψώσουν τη φωνή τους την 1η Μαΐου 2020, να ενωθούν μαζί μας, και:
  • Καταγγέλλουμε τον ιμπεριαλισμό και την προσπάθεια των κυβερνήσεων της δεξιάς και των πολυεθνικών να επιρρίψουν τις συνέπειες της τρέχουσας κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης. Είναι οι εργαζόμενοι στην άτυπη οικονομία που σηκώνουν το βάρος αυτής της κατάστασης, ιδιαίτερα οι γυναίκες, οι νέγροι, μιγάδες, μετανάστες, πρόσφυγες και όλοι οι κοινωνικές ομάδες στις περιφέρειες του συστήματος.
  • Καλούμε σε υπεράσπιση της αξιοπρεπούς ζωής, το δικαίωμα στην εργασία και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Το κεφάλαιο προσπαθεί να απαλλαγεί από το κόστος της υγειονομικής κρίσης με απολύσεις, εξώσεις, περικοπές μισθών για τους επίσημα εργαζόμενους, σε συνδυασμό με την παραμέληση των εκατομμυρίων άτυπα εργαζομένων που δεν έχουν σταθερό εισόδημα ή εγγυημένα εργασιακά δικαιώματα. Αυτήν τη στιγμή, οι εργάτες γης σε δύσκολες συνθήκες και υπό την κυριαρχία του κεφαλαίου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ελλείψεων και συνεχίζουν να παράγουν τρόφιμα για την συντήρηση των πόλεων σε καραντίνα. Είναι επείγουσα ανάγκη να συνεχίσουμε να οικοδομούμε τις οργανώσεις της εργατικής τάξης που παλεύουν για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας και αγωνίζονται για τη χειραφέτησή της. 
  • Απαιτούμε από τις κυβερνήσεις να θέσουν όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους στην υπηρεσία του ελέγχου και μετριασμού των επιπτώσεων αυτής της πανδημίας, ενισχύοντας τα μέσα κοινωνικής προστασίας που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές υπονομεύουν εδώ και δεκαετίες, βασικά: τα εργατικά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. τις κοινωνικές πολιτικές αναδιανομής εισοδήματος, τα δωρεάν συστήματα δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης, την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας μέσω του δημοσίου και τις πολιτικές διανομής γης και κατοικίας. 
  • Στεκόμαστε αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, οι οποίοι βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ασθενούν από τον covid-19. Είμαστε αλληλέγγυοι στα αιτήματά τους για αυξημένες κρατικές επενδύσεις στη δημόσια υγεία και για καθολική πρόσβαση στην υγεία. 
  • Απαιτούμε πολιτικές για την καταπολέμηση της πατριαρχίας, ώστε οι γυναίκες να μπορούν να έχουν μια ζωή χωρίς βία. Η ενδοοικογενειακή βία έχει αυξηθεί παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της καραντίνας και είναι ένα ζήτημα που όλες οι κυβερνήσεις και τα λαϊκά κινήματα πρέπει να αντιμετωπίσουν. Ζητούμε να τερματιστεί η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των γυναικών. Αυτό γίνεται ακόμη πιο βασικό στη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι γυναίκες αποτελούν περίπου το 75% των εργαζομένων στον τομέα της υγείας. Απαιτούμε την αναδιοργάνωση των οικιακών εργασιών με συνυπευθυνότητα ευθύνη ανδρών, κρατών και κοινοτήτων για τη διατήρηση της ζωής. 
  • Aπαιτούμε τον τερματισμό της ιμπεριαλιστικής επίθεσης των ΗΠΑ ενάντια στη νόμιμη κυβέρνηση του Nicolás Maduro και κατά του λαού της Βενεζουέλας. Εν μέσω της πανδημίας, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει εντείνει το καθεστώς κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας, κατηγορώντας τον πρόεδρο και άλλους αξιωματούχους ότι συνδέονται με τη ναρκωτική τρομοκρατία, προτείνοντας παράλογο σχέδιο «μετάβασης» για απομάκρυνση του Maduro από την προεδρία και κινητοποίηση στρατευμάτων και βάρκες από τη Νότια Διοίκηση πολύ κοντά στα σύνορα
  • Απαιτούμε τον τερματισμό των εγκληματικών πολιτικών και οικονομικών κυρώσεων που εφαρμόζει ο ιμπεριαλισμός της κυβέρνησης των ΗΠΑ. εναντίον τριάντα εννέα χωρών. Αυτές οι κυρώσεις εστιάζονται πιο έντονα σήμερα εναντίον της Βενεζουέλας, της Κούβας και του Ιράν, που οι λαοί τους έχουν ήδη υποφέρει από έλλειψη φαρμάκων και νοσοκομειακών προμηθειών πριν από την πανδημία. Αυτές οι χώρες που υπόκεινται σε κυρώσεις αντιμετωπίζουν επίσης υβριδικούς πολέμους ως συνέπεια της διατήρησης της πολιτικής τους ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της αυτοδιάθεσής τους, επειδή αρνούνται να υποταχθούν στην ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών. 
  • Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να νικήσουμε τη διεθνή άρθρωση των νεοφασιστικών και ακροδεξιών κινημάτων, τα οποία έχουν εξαπλώσει το μίσος, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τη φαλοκρατία και τον αυταρχισμό, που συμπαρατάσσονται με μια οικονομική, πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση ενάντια στην Κίνα σε παγκόσμιο επίπεδο , εν μέσω της πανδημίας.
  • Καλούμε σε μια βαθιά και αδελφική συζήτηση σχετικά με το μοντέλο της κοινωνίας που θέλουμε οι λαοί απέναντι σε αυτήν την τρέχουσα πανδημία και τα διλήμματα της ανθρωπότητας με έναν ευρύ τρόπο. Η κρίση δεν έχει τελειωμό τουλάχιστον από το 2009. αλλά τώρα επιδεινώθηκε από την πανδημία covid-19. 
  • Καλούμε στην οικοδόμηση του διεθνισμού, της ενότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, ακολουθώντας το παράδειγμα που μας έδειξαν οι αντιιμπεριαλιστές που προηγήθηκαν, καθώς και οι γενναίοι λαοί της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Κίνας.
Τέλος, επιβεβαιώνουμε ότι, σε περιόδους πανδημίας, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε διαρθρωμένοι διεθνώς για να σταματήσουμε την ακροδεξιά και τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, ενώ υπερασπίζουμε τη ζωή, την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να χτίζουμε μια εβδομάδα αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Ενώνουμε τις ελπίδες μας για να οικοδομήσουμε ένα κόσμο όπου όλοι θα ζούμε με αξιοπρέπεια!

Jornada Internacional de Lucha Antiimperialista 1 de mayo de 2020 

#WeSustainTheWorld #SostenemosElMundo


πρωτεσ υπογραφεσ


 INTERNACIONALES



  1. Asamblea Internacional de los Pueblos
  2. ALBA Movimientos – Articulación Continental de los Movimientos Sociales y Populares hacia el ALBA
  3. Asamblea Sindicalistas Foro Europeo
  4. Coordinadora de Sindicalistas de Europa (TUNE- Trade Unionists Network Europe)
  5. FEDIM – Federación Democrática Internacional de Mujeres
  6. Foro de São Paulo
  7. Instituto Tricontinental de Investigación Social
  8. La Vía Campesina Internacional
  9. MAR – Movimento de Afectados por Represas
  10. MMM – Marcha Mundial de las Mujeres
    ÁFRICA
  11. Benín, Asociación los Amigos de Venezuela
  12. Senegal, RND – Red Nacional de Mujeres y el Movimiento Femenino del Partido Panafricanista
  13. Sudáfrica, NUMSA – National Union of Metalworkers of South Africa
  14. Sudáfrica, PAT – Pan Africa Today
  15. Sudáfrica, SRWP – Socialist Revolutionary Workers’ Party
  16. Zambia, SP – Socialist Party of Zambia
    AMÉRICAS
  17. Argentina, Frente Pátria Grande
  18. Argentina, Frente Popular Dario Santillán
  19. Argentina, Movimiento Popular La Dignidad
  20. Argentina, OLP-RL – Organizaciones Libres del Pueblo-Resistir y Luchar
  21. Argentina, Resumen Latinoamericano
  22. Brasil, Capítulo Brasil ALBA Movimientos
  23. Brasil, Capítulo Brasil do Comitê Internacional Paz, Justiça e Dignidade aos Povos.
  24. Brasil, Comitê Carioca de Solidariedade a Cuba
  25. Brasil, Levante Popular da Juventude
  26. Brasil, MAB – Movimento dos Atingidos por Barragens
  27. Brasil, Maria Luiza Franco Busse, jornalista
  28. Brasil, MST – Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra
  29. Canadá, Fire this Time Movement for Social Justice
  30. Chile, Fundación Constituyente XXI
  31. Chile, Movimiento del Socialismo Allendista.
  32. Chile, Red de Comunicadores Populares Werken Rojo.
  33. Colombia - Coordinadora Social y política Marcha Patriotica
  34. Cuba, Capítulo Cubano de ALBA Movimientos
  35. Cuba, CMLK – Centro Memorial Dr. Martin Luther King, Jr.
  36. Cuba, CTC – Central de Trabajadores de Cuba
  37. Ecuador, Movimiento Ecuatoriano Alfarista Bolivariano
  38. Ecuador, Movimiento Nacional Campesino - FECAOL
  39. El Salvador, FMLN – Frente Farabundo Martí para la Liberación Nacional
  40. Estados Unidos, Border Agricultural Workers Project
  41. Estados Unidos, CODEPINK: Women for Peace
  42. Estados Unidos, Highland Park Human Rights Coalition
  43. Estados Unidos, Michigan Welfare Rights Organization
  44. Estados Unidos, Moratorium Now Coalition, Detroit
  45. Estados Unidos, National Welfare Rights Union
  46. Estados Unidos, Party for Socialism and Liberation
  47. Estados Unidos, PEP – Popular Education Project
  48. Estados Unidos, Poor People’s Economic Human Rights Campaign
  49. Estados Unidos, Ramón Grosfoguel, University of California at Berkeley
  50. Estados Unidos, The People’s Forum
  51. Estados Unidos, Unión de Vecinos
  52. Estados Unidos, University of the Poor
  53. Estados Unidos, Vermont Workers Center
  54. Guatemala, Alianza Política Sector de Mujeres
  55. Guatemala, CUC – Comité de Unidad Campesina
  56. Haití, Camille Chalmers, director ejecutivo de PAPDA
  57. Haití, Chavannes Jean-Baptiste, Alba Movimientos. Chapit Ayiti
  58. Haití, Juslene Tiresias, Mouvman Peyizan Papay  (MPP)
  59. Haití, Marc Arthur Fils-Aimé, secretario general del Partido RASIN Kan Pèp La
  60. Haití, Meres Jean-Charles, Kowodinasyon Rejyonal Oganizasyon Sidès (KROS)
  61. Haití, Yvette MIchaud, Mouvman Peyizan Nasyonal Kongre Papay (MPNKP)
  62. México, Alternativa Socialista México
  63. México, ANUEE – Asamblea Nacional de Usuarios de la Energía Eléctrica
  64. México, Asamblea de Defensores del Territorio Maya Muuch' xinbal
  65. México, CASALC – Coordinadora de Solidaridad con América Latina y el Caribe
  66. México, Comité 68 Pro Libertades Democráticas
  67. México, Comité Antifascista 4T Patria Grande
  68. México, Comité de Solidaridad Monseñor Romero-México
  69. México, Comité Nacional para la Defensa y Conservación de los Chimalapas
  70. México, Comité Social Popular Tierra y Libertad -Durango Dgo
  71. México, CONJUPAN – Confederación de Jubilados y Adultos mayores de la República Mexicana
  72. México, CONUR – Coordinadora de Usuarixs en Resistencia
  73. México, Coordinación de Pueblos, Barrios Originarios y Colonias de Xochimilco
  74. México, Coordinadora de Pueblos en Defensa del Rio Atoyaca-Veracruz
  75. México, Coordinadora Mexicana de Solidaridad con Venezuela
  76. México, CSR – Coordinadora Socialista Revolucionaria
  77. México, Frente Amplio de Lucha Popular - Oaxaca
  78. México, Jóvenes ante la Emergencia Nacional
  79. México, Juntas Defensivas Universitarias
  80. México, La Vía Campesina México
  81. México, Maderas del Pueblo del Sureste, AC
  82. México, Movimiento Ciudadano en Defensa de la Loma-Michoacán
  83. México, Movimiento de Izquierda Revolucionaria
  84. México, Movimiento de Solidaridad Nuestra América
  85. México, Movimiento mexicano de Solidaridad con Cuba
  86. México, Movimiento Oaxaqueño de Solidaridad con Cuba
  87. México, Mujeres para el Diálogo
  88. México, NCT – Nueva Central de Trabajadores
  89. México, Nueva Constituyente Ciudadana Popular
  90. México, Organización de la Resistencia Civil Luy y Fuerza del Pueblo, Adherentes a la Sexta- Chiapas
  91. México, Organización Nacional del Poder Popular
  92. México, Partido Popular Socialista de México
  93. México, Sección XXII Oaxaca-Coordinadora Nacional de Trabajadores de la Educación
  94. México, Servicio Internacional Cristiano de Solidaridad con América Latina “Oscar Arnulfo Romero”
  95. México, Sindicato Independiente de Trabajadores Ambulantes y Establecidos de Durango
  96. México, SME – Sindicato Mexicano de Electricistas
  97. México, UNORCA – Unión Nacional de Organizaciones Regionales Campesinas Autónomas
  98. México, UPREZ – Unión Popular Revolucionaria Emiliano Zapata
  99. Panamá, Partido del Pueblo de Panamá
  100. Paraguay, OCN – Organización Campesina del Norte
  101. Paraguay, OLT – Organización de Lucha por la Tierra
  102. Perú, Acción Política Socialista
  103. Perú, Capítulo Perú Alba Movimientos
  104. Perú, Juventud Comunista Patria Roja
  105. Perú, La Junta
  106. Perú, Movimiento Comunitario Alfa y Omega
  107. Perú, Mundo Verde
  108. Perú, Norte Progresista
  109. Perú, Todas Somos Micaelas
  110. Puerto Rico, Brigada Juan Rius Rivera
  111. Puerto Rico, Comité de Solidaridad con Cuba
  112. Puerto Rico, Comuna Caribe
  113. Puerto Rico, Frente Socialista de Puerto Rico
  114. Puerto Rico, Jornada: se acabaron las promesas
  115. Venezuela, ABPTAI – Asociación Bolivariana de Productores Textiles y Afines
  116. Venezuela, ACCUMHB – Asociación Civil de Comerciantes Unidos del Mercado Bolivariano la Hoyada
  117. Venezuela, Capítulo Venezuela – Foro Internacional de Víctimas del Conflicto Colombiano.
  118. Venezuela, CIEF – Centro de Investigación y Estudios de Fronteras
  119. Venezuela, Colectivo De Mujeres Afrocolombianas "María Barilla"
  120. Venezuela, Comité Bolivariano Jesús Santrich
  121. Venezuela, Consejo Presidencial de Gobierno Popular para las Comunas
  122. Venezuela, Dra. Maria Páez Victor, board member of the Canadian, Latin American and Caribbean Policy Centre
  123. Venezuela, Ejército Productivo Obrero
  124. Venezuela, FFM – Frente Francisco de Miranda
  125. Venezuela, FPC-UNASUR Espacio Nacional Venezuela
  126. Venezuela, Grupo Talento Petrolero Socialista Revolucionario Bolivariano y Chavista de PDVSA
  127. Venezuela, Izquierda Unida de Venezuela
  128. Venezuela, Juventud Rebelde
  129. Venezuela, Movimiento Feminista Popular Lydda Franco
  130. Venezuela, MUGER – Colectivo Feminista Mujer Género Rebelde
  131. Venezuela, Organización Social SURES
  132. Venezuela, Partido Farc En Venezuela
  133. Venezuela, Plataforma Comunicacional Feminista "La 5ta Ola"
  134. Venezuela, Red de Colectivos La Araña Feminista
  135. Venezuela, Thierry Deronne, cineasta, periodista, de la Escuela Popular y Latinoamericana de Cine, Tv y Teatro, Terra TV
  136. Venezuela - Corriente Revolucionaria Bolívar y Zamora
  137. Venezuela - Movimiento de Pobladoras y Pobladores
    ASIA
  138. Bangladesh, Workers Party of Bangladesh
  139. Malasia, PSM – Parti Sosialis Malaysia (Socialist Party of Malaysia)
  140. Nepal, CP – Nepal Communist Party
    EUROPA
  141. Alemania, DKP – Deutsche Kommunistische Partei (Partido Comunista)
  142. Capítulo Suecia, Dinamarca y Noruega – Red Nórdica de Solidaridad con Venezuela
  143. Cataluña, CUP – Comité de Unidad Popular
  144. Eslovenia, Levica (The Left)
  145. España, IU – Izquierda Unida
  146. España, Izquierda Castellana
  147. España, PCE – Partido Comunista de España
  148. España, Red de Sindicalistas Contra la Crisis de España
  149. Finlandia, Partido Comunista de Finlandia
  150. Francia, Partido Comunista de Francia
  151. Galicia, CIG – Confederación Intersindical Galega
  152. Hungría, ATTAC Hungary
  153. Hungría, Hungarian Szocial Forum
  154. Hungría, Karl Marx Society
  155. Hungria, SZAB – Organizers for the Left
  156. Ireland, CP – Communist Party of Ireland
  157. Ireland, Cuba Support Group
  158. Ireland, Nicaragua Solidarity
  159. Italia, Circulo de Italia-Cuba "Granma"
  160. Italia, Partido de la Refundación Comunista, Izquierda Europea
  161. Italia, Potere al Popolo
  162. País Vasco, Askapena
  163. País Vasco, Itaca (Organització Internacionalista dels Països Catalans)
  164. País Vasco, LAB Sindikatua
  165. País Vasco, Partido Sortu
  166. Rusia, Russian United Labour Front
  167. Suecia, Red Venezuela
    ARAB-MAGHREB
  168. DFLP/Europe – Democratic Front for the Liberation of Palestine – Section Europe
  169. Marruecos, DW – Democratic Way
  170. Palestine, RCHRS – Ramallah Center for Human Rights Studies
  171. Túnez - Tunisian Workers´ Party
  172. Union of the Palestinian Communities, Institutions and Activities/Europe